Sellele järgnes Kersti Kaljulaiu presidentuur, kus ta jäigalt püüdis, et teda ei võetaks kui naispresidenti, vaid kui Eesti Vabariigi Presidenti.

Tasub mõista, et meie ümber on inimesed meie riigi teenistuses, kes ise ja kelle pered peavad tegema keerulisi valikuid.

Lõbus tähelepanek, Kersti jutust käib läbi sõna „nüüd“ üksteist korda ning sõnad „kiire“ ja „kiirustama“ seitse korda. Oletan, et need annavad edasi seisundit, milles ta pidevalt viibib.

„Oleme vist inimkonnana sisenenud järjekordselt ühte turbulentsesse faasi ja mis ootamatused ja pöörded meid veel tabavad, ei tea. Aga kindlasti tabavad,“ ütleb Tõnu Õnnepalu ajakirjas.

Sattusin ühe sõbraga samal ajal uuesti lugema Erich Maria Remarque'i raamatuid. Remarque'i loodud mõrumagusas õhustikus on midagi sarnast praeguse ajastuga. Juttu on jätkunud seoses Netflixi uue filmiga „Läänerindel muutusteta“, mis räägib noortest meestest rinde hakklihamasinas, samal ajal kui on käimas rahuläbirääkimised. Rinne seisab ja uudiste pealkirjad ütlevad „rindel muutusteta“. Filmi vaadates trummeldas peas „Ukrainas, Hersonis muutusteta“. Mis seal tegelikult toimub? Seda rõõmustavam on uudis, et Vene väed taganesid Hersonist kiirustades ja linn on vaba.

Rõõmustame ilusate jõulu-uudiste üle!

Jaga
Kommentaarid