TERVISESÕBRALIK RETSEPT | Karamelline jogurti-marjakook


TERVISESÕBRALIK RETSEPT | Karamelline jogurti-marjakook
Jaan Heinmaa

Tervisesõbralik kook maitseb imehea. Palmisuhkur teeb küpsetise põnevalt karamelliseks – lihtsalt võrratu kohvikõrvane! Talvel saad seda valmistada külmutatud marjadega, puista siis väheke tärklist peale, aga ära sulata. Koogi tegemisel võid kasutada mis tahes marju, sügisel on ka pohlad suurepärased.

Kaheksale kuni kümnele

• 100 g võid
• 0,5 dl palmisuhkrut
• 1 muna (soovitatavalt L-suurus)
• 1 dl täisterakaerahelbeid
• 2 dl toortatrajahu
• vahele 4 dl meelepäraseid marju (maasikad, vaarikad, sõstrad, mustikad)

Kate:

• 3 muna (soovitatavalt L-suurus)
• 500 ml maitsestamata jogurtit
• 1 dl palmisuhkrut

Sulata või, sega hulka suhkur ja muna. Lisa kaerahelbed ja tatrajahu, sega ühtlaseks tainaks. Suru 26 cm pirukavormi põhja ja äärtele. Laota peale marjad ja omavahel segatud katteained. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30–40 minutit.
Close

Emad ja tütred