24.12.2017, 08:06
Rosolje Soome moodi, mis sobib imeliselt jõululauale
Sel moel serveeritud rosolje näeb kaunim välja kui eestimaine koorega läbisegatud roosa salat. Kes soovib, naudib rosoljet punapeedimarinaadiga roosaks värvitud vahukoorega. Kes soovib tervislikumat , siis maitseb see hea ka ilma kastmeta. 6-8le.
4 keedetud kartulit
4 keedetud peeti
4 keedetud porgandit
2 marineeritud kurki
1 õun
1 punane sibul
2 heeringafileed ( 180 g )
3 keedetud muna
Kastmeks:
3 dl vahukoort
2 -3 tl peedimarinaadi, soola, suhkrut
Tükelda kõik komponendid väikestes kuubikuteks või riivi jämedalt. Sega vahetult enne serveerimist kõik omavahel või laota eraldi kuhjakestena vaagnale. Maitsesta vahustatud koor peedimarinaadi, suhkru ja soolaga. Tõsta kaste kuhjana salatile või serveeri eraldi kausikeses.