RETSEPT | Sõltuvust tekitav ja lihtne prantsuse šokolaadikook


RETSEPT | Sõltuvust tekitav ja lihtne prantsuse šokolaadikook
Jaan Heinmaa

Lihtne, aga lausa sõltuvust tekitav šokolaadikook!

10 tk

200 g tumedat šokolaadi (soovitatavalt 70%)

150 g toasooja võid

2 dl suhkrut

4 muna

1,5 dl nisujahu

2 sl konjakit või brändit

  • serveerimiseks vahukoort
  • kaunistuseks meelepäraseid marju, näiteks viigimarju

Sulata šokolaad veevannil. Vahusta toasoe või suhkruga, vahusta hulka munakollased. Sõelu juurde ka jahu ja sega, lisa väheke jahtunud sulašokolaad. Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult tainasse. Sega viimaks ettevaatlikult hulka ka konjak.

Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 20–22 minutit, kuni kook on pealt veidi kummis ja juba mõned praod tekkimas. Kook ei pea olema keskelt täiesti läbi küpsenud, just nii jääb see jahtudes mahlane ja imehea. Serveeri jahtunult koos vahukoore ja marjadega.

Emad ja tütred