Kõik vajaliku leiad munade värvimiseks oma köögikapist. Selleks sobivad nii erinevad toidu- kui maitseained.

Lilla
viilutatud peet või peedikoored
punane vein
naistepunatee
püreestatud mustikad (mune tuleb hoida leotises üsna kaua ning loputada ei tohi)

Kollane
kuum vesi tassi, 1,5 tl kurkumit, 0,5 tl äädikat
saialilletee
apelsini või sidrunikoored
kummelitee
roheline tee

Sinine
keedetud mustikamoos
kukemarjaleotis
punase kapsa püree
punase viinamarja mahl
arooniamahl

Punane
kirsipüree
jõhvikapüree
granaatõunamahl
kuivatatud hibiski õite leotis
punase sibula koortes keeta kuni 1,5 h.

Oranž
kollase sibula koored
paprika
tšilli

Pruun
kange kohvi või musta tee leotis (1 spl kohvi, 1,5 tl äädikat)
purustatud lepakäbide leotis
paakspuu koor

Kuldpruun
tilliseemned

Roosa
vaarikapüree (mune ei või hiljem loputada)

Roheline
Klorella vetikapulber (Biomarket)
Spinatilehed
või
Värvi munad enne kollaseks, siis siniseks.
Lilledega siniseks värvitud veele tuleb lisada ½ tl söögisoodat, enne kui mune leotama asuda.

Üks võimalus munade värvimiseks on keeta toiduainest veega värviline vedelik ning asetada keedetud muna selle sisse mitmeks tunniks ligunema. Värvilise vedeliku keetmiseks kulub olenevalt kasutatud toiduainest 15-60 minutit. Kuna värv jääb munadel kordades heledam, tasub keeta võimalikult tume vedelik. Lase vedelikul enne munade sissepanekut jahtuda toatemperatuurini.
Lisa värvivette ka veidi äädikat, et värv kinnituks munakoorele paremini. Aseta munad ligunemise ajaks külmikusse. Mida kauem mune värvivees hoiad, seda tumedamat värvi pärast munad jäävad. Leotamise järel ära mune loputa. Kui kasutad mahla või mustikaid, võid munad kohe nende sisse värvuma panna.

Teine võimalus on mune keeta koos värvainetega.
Mustri saamiseks võid toore muna ümber sättida nt kuuseoksi, tangu- või kruubiterasid, ravimtaimi jne. Seejärel säti muna ümber sibulakoored, kapsalehed, spinatilehed vmt ning pane munad valge riidetüki, marli või sukkpükstest lõigatud tüki sisse.
Sibulakoored võid siduda muna ümber ka intensiivset värvi villase lõngaga. Keeda mune 10-15 minutit. Mida kauem keedad, seda tumedama värvi saad. Keetmise järel lase munadel veel keeduvees liguneda. Mune võib ka keeta kanges taimetees või kohvis.
Pärast värvimist hõõru munad üle toiduõlise (kasuta nt oliiviõli või kookosõli) köögipaberiga, see paneb matid värvilised munad rohkem särama.

Allikad: Ideesahver, Biomarket, Bioneer, Maaleht