Terved küüned tunneb ära siledast küüneplaadist, millel ei esine lõhesid ega ebatasasusi. Heas seisukorras küünte värv on ühtlane ja neil ei ole valgeid või kollakaid laike. Et su küüned oleksid terved, pea silmas järgmist:  

1. Väldi küünetugevdajaid.

Küünetugevdajatest võib olla rohkem kahju kui kasu, kuna osad neist sisaldavad formaldehüüdi, mis on klassifitseeritud kantserogeenseks, on tugeva ärritava toimega silmadele, nahale ja limaskestadele ning võib põhjustada allergilist dermatiiti. Küünetugevdajate kasutamine ei ole hädavajalik, kui küüned just iseäranis nõrgad ja murduvad ei ole. Mõningatel juhtudel võivad just küünetugevdajad terved küüned hapraks muuta.  

2. Jäta küünenahad rahule!

Kuigi küünesalongides eemaldatakse maniküüri käigus ka üleliigsed küünenahad, oleks parem neid mitte „torkida.“ Küünenahad toimivad loomuliku kaitsena, mis takistab bakterite ja seente pääsemist küüneplaadi alla. Eemaldades küünenahad oskamatult, kaob loomulik kaitse ning halvimal juhul võib küüne ümbrus muutuda punetavaks ja valulikuks. Küünejuure nakatumisel võib küüs kasvada vale värvusega, lõhestunult või üldsegi mitte.  

3. Vähenda maniküüris käimist.

Liigne küünesalongis käimine võib muuta küüned kuivaks ja hapraks. Üheks põhjuseks on asjaolu, et maniküürija juures kasutatakse tugevatoimelisi kemikaale ja pahatihti ka jõulist viilimist. Nii geeli kui lakkide eemaldamisvahendites sisalduvad kemikaalid võivad põhjustada dermatiiti, allergiaid ja nahakuivust. Lisaks võib "üles korjata" nakkuseid, kui maniküüritarvikuid korralikult ei puhastata.  

4. Vaheta šampoon välja.

Juustele mittesobiva šampooni tunneb hõlpsalt ära selle järgi, et juuste väljalangemine lisandub tuntavalt. Paljud ent ei aima, et kuigi juustega tundub kõik korras olevat, võib šampoon küüntele siiski kahjustavalt mõjuda. Näiteks kiiresti rasuseks muutuvatele juustele loodud šampoonid-palsamid eemaldavad peanahalt loomulikku rasu, kuid võivad samal ajal ka kuivatada küüsi. Kui viimased on juba eelnevalt kuivad ja kergesti murduvad, võib sedalaadi šampoonide kasutamine olukorda vaid halvendada.