"Mina panen tähele, et kui ma ise endale ei andesta oma eksimusi, siis teised inimesed mu ümber võimandavad seda. Mulle meeldib nii endale kui teistele meelde tuletada, et meie sisemised tunded peegelduvad tagasi teistelt inimestelt. Kui olen tasakaalus, siis ma ei pane negatiivsust tähele." Enda vajaduste tunnetamine on oskus, mille nimel on Egle aastaid tööd teinud.

Nõudlikkust enda suhtes tuleb õppida ohjeldama. "Mulle meeldib nii endale kui teistele meelde tuletada, et me saame seda, mida ise tunneme ja kuidas me ennast tunneme. Kui tunneme end halvasti, siis kõik muugi tundub halb. Sama on ka vastupidi. Niipea kui hakkan saama negatiivseid emotsioone, mõistan, et on aeg puhata. Tuleb teha paus ja vaadata maailma korraks kõrvalpilguga."

Egle tunnistab, et ka temal tuleb žongleerida igapäevaselt töö, laste ja tippsportlasest abikaasa rollide vahel. "Alati ei ole võimalik rahulikuks jääda. Me tahame ju ka ennast teostada, olla kôiges head, rannavormis püsida. See on pidev töö iseendaga, et leida tasakaal päevaplaanides ja näpistada aega enda jaoks. Ma ei saa öelda, et olen kogu aeg tasakaalus. Olen ju lihtsalt inimene ning see, et aegajalt midagi ebaõnnestub, on normaalne."

Sinu elu on sinu elustiil, ütleb naine. "Kui minu kõrval poleks sportlikku inimest, siis ma ei oleks elu sees hakanud tegelema fitnessiga. Kui kooselus pole sarnased mustrid, siis on väga raske teha üksinda tippsporti." Fitnessitreener kinnitab, et hindab oma abikaasat väga tema erakordse oskuse pärast keskenduda ainult ühele asjale korraga. "Tal on teatud perioodidel ainult üks suund ja eesmärk. Mullegi ütleb, et võta alati üks asi ja tee seda. Kui sina tunned, et see on sinu sisemusest tulev soov, aga teiste jaoks tundub vale ja ebasobilik, siis mõtle, kas sa teed seda endale või teistele."

Tippsportlase abikaasana on tal tihti raskeid perioode, kui kodu ning lastega seonduv on üksi tema õlgadel. "Aga ma tean, et mingil hetkel on minu abikaasa taas minu jaoks kordades veel rohkem olemas ja aitab mul minu soove täita," kinnitab naine.

Suur õnn on teha tööd, mida ta armastad. "Kui EBSi lõpetades olin mingi aeg kontoritööl, sain peagi aru, et see mulle ei sobi. Tegin raske otsuse ja läksin ebastabiilse graafikuga fitnesstreeneriks. Sain sellepärast palju kriitikat lähedaste poolt. Loomulikult on treeneritöö ebastabiilne ja algus oli väga raske, sest mul puudus klientuur, kõik võttis aega. Oli ka hirm, sest alati võib tekkida vigastus ja sa ei saa enam oma tööd teha. Hakkasin esialgu võistlejaid ette valmistama ja lõpuks olin ise koos nendega laval. Mul läks hästi, tundsin, et see ongi minu ala. Tuleb julgeda eksida, kuigi mina nimetan neid õppetundideks. Need olid vajalikud selleks, et jõuda siia, kus ma olen," lausub Egle.

Kuidas saavutada rannavorm, mis on Egle hommikused salarituaalid ning millised pisikesed detailid peaksime naistena oma ellu lisama, kuula juba saatest.

Jaga
Kommentaarid