Seda, kui tähtis on muusikaõpetaja eeskuju, koges Ithaka Maria ka oma lapsega. "Ülikooliõpingute ajal ütles juhendaja mulle saatusliku lause: "Meil on muusikaõpetajate põud, sa pead ise selle töö vastu võtma,"" meenutab Ithaka Maria oma õpetajatee algust.

Emadus on püha, kinnitab kolme lapse ema. "Ma olen lapsele küll sõber, aga on ka hetki, kus pean end lihtsalt emana kehtestama ja ütlen, et ma ei pea sinuga praegu hästi läbi saama, on oluline, et sa mõistaksid, et pead nii tegema nagu ma ütlen," räägib Ithaka Maria avameelselt. "Minu jaoks on kõige tähtsam olla oma laste jaoks kohal ja et nad oleksid õnnelikud."

"Lapsed on prioriteet, aga selleks, et jaksaksin olla heasüdamlik ema, pean ka ise alles jääma ja laste kõrvalt endale aega pühendama. Minu inspiratsioon tuleb loodusest, laen ennast roheluse ja linnulaulu keskel. Mul on oma ring metsas, tean sellel rajal iga puud, taime ja lille. Seal taastub minu sisemise tasakaal."

Kuula taskuhäälingust, mis on Ithaka Maria viis salasoovi, kuidas tuli tema ellu setu folkmuusika ja millised uued laulud on sahtlis avaldamise ootel. Viimastel aastatel on lauljannal käsil ka üks salaprojekt, mis seostub sõnaga „vanalinn".

Jaga
Kommentaarid