Tänavu valiti aasta põllumeheks naine – Kaja Piirfeldt, kes sammus jõulist tunnustust vastu võtma nõtkel sammul, heledad lokkis kiharad lendlemas, seljas viimsegi detailini väljapeetud pidulik kleit, mida täiendas särav tulipunane maniküür.
Oleks Tammsaare oma „Tõde ja õigust“ kirjutades osanud ette näha, et Andres võinuks taluperemeheks mõelda ka enda tütreid! Kaja naerab vastuseks ja sõnab, et põllul kasvavad ju lilled ja loomad vajavad naiselikku hoolt. Kuid kinnitab ka, et eestlaste ajaloost on sisse juurdunud tõdemus, et talu tuleb pärandada pojale. Ka tema isale oli õnnetus, et ühele tütrele tulid lisaks kaksikud tütred – maamajapidamises oli poeg soovitud ja oodatud. Ent Kaja kinnitab uhkusega, et kui tänasel päeval ringi vaadata, siis paljud talupojad pole põllumajandusse pidama jäänud ning pärast aasta põllumehe tiitlit on Kaja üle uhke tema isagi: lõpuks ometi on mees majas!

Kaja lapsepõlv oli täis talutöid – see oli ainus elu, mida tema ja ta õed teadsid. Oskus aega jagada ja olla ettevõtlik on harjumuseks ka Kaja kahele õele, kes on oma valdkonnas edukad ettevõtjad. Kaja viib elus edasi nii kodust kaasa saadud armastus lugemise kui ka töö vastu. Ta tsiteerib Anatoli Nekrassovi raamatut „Tugev naine“: naine ei pea kõike saavutama suure võitluse ja pingutusega, sama võib saavutada olles õnnelik ja nõrk.

Kaja kirjeldab mitmeid olukord, kus ta oli eksootiline nähtus põllumajanduskonverentsil või koolitusel. Või kuidas koduõuele sõitnud müügimees kummidevilinal plehku pani. Võidelda tuli palju, sest püüdes ükssarviku-naisena meestega võrdne olla, sai Kaja palju negatiivseid vastureaktsioone. Kaja kinnitab, et on teerajaja farmide omanike seas, sest naisjuhte ses vallas leidub, aga omanikke mitte.

Uhkusega ütleb Kaja, et läks õpetajaks, et kanda kleite – tunked ja saapad olid praktilised igapäevatöös, aga vajadus tunda end naisena veel suurem: „Mulle on oluline olla naine. Minus on palju maskuliinsust ja sama palju on õrnust, hellust ja emotsionaalsust. Tegelen teadlikult oma naiselikkuse hoidmise ja energiaga.“

Kuula Kaja lugu ja saad teada, milline on tema naiselik eksootiline hobi. Millised tema ägeda vanaema õpetussõnad on saatnud teda läbi elu? Kuidas Kaja leidis oma sisemise rahu, et pääseda tulevikus kriitilistest sisemistest madalseisudest? Ning muidugi kõneleme kordumatutest ükssarvikuks olemise hetkedest, kui ellu tuleb jääda maskuliinseimas valdkonnas.