“See võis olla märts-aprill, kui olin pidevalt väga väsinud. Hommikuti oli nii raske ärgata! Õhtul töölt koju jõudes viskasin diivanile pikali, et puhkan 15 minutit, aga ärkasin kell üheksa. Pesin ja läksin uuesti magama. Hommikul jälle voodist välja ei saa,” kirjeldab naine. “Vähe oli neid õhtuid, kus suutsin ärkvel püsida. Õnneks abikaasa aitas toimetada.”


Väsimusele on lihtne leida põhjendusi. Nii arvas Kaiagi, et ehk on see kevadväsimusest või sellest, et tööl kiired ajad. Korraga aga taipas, et tegu on siiski millegi enamaga kui lihtsalt väsimus. “Lausa hirm tuli peale. Läksin perearsti juurde ja rääkisin talle mure ära,” meenutab ta. Arst arvas, et peaks kontrollima üldvere näite, ja siis selguski, et Kaial on D-vitamiini puudus – kui soovitatav tase on 75 nmol/l, siis tema näit oli vaid 32. Arsti nõuandel hakkas ta võtma topeltkogust D-vitamiini tilku.
Järgmisel talvel võttis Kaia taas kompleksvitamiine ja kui meelde tuli, siis ka D-vitamiini tilku. Jaanuaris pani aga tähele, et tuttav väsimus hakkab jälle tasapisi ligi hiilima