19.09.2019, 08:47
RETSEPT | Hõrk ploomimoos viskiga viib keele alla
Ploomimoos on üks minu lemmikmoose, aga ploomid võid asendada ka virsikute, tikrite , aprikooside või nektariinidega. Tikreid ei pea koorima, vaid topid ära noppima.
Jaan Heinmaa
1 liiter
1 kg ploome
1 dl vett
Poolitatud vanillikaun
2 sl konjakit või viskit
7 dl suhkrut
Tõsta ploomid sõelal keevasse vette. Kui koor on lõhki pragunenud, saad selle kergelt eemaldada. Poolita ploomid ja eemalda ka kivid.
Keeda ploomid pehmeks koos vanillikauna ja vähese veega, u 10 minutit. Sega hulka suhkur ja sega , kuni see on lahustunud. Lisa alkohol ka ja keeda veel 10 minutit.
Jaga kuumadesse purkidesse ja kaaneta.