Metsikute maitsete eeskõndija Kristi Lehtla: taimedest saab nii lahedaid toite teha ja see kõik on kasulik
Metsikute maitsete kogukonna üheks eeskõndijaks kujunenud Kristi Lehtla jaoks on aeg küps, et avada Pärnus uudne söögikoht. Selline kerge kiiksuga paik, kus pakkuda Eesti metsamaitsetega rikastatud tänavagurmeed.
Väikesed punased kuusekäbi-tited, täpselt nagu metsmaasikad, aga jätavad keelele hapukaskirbe vaiguse maitse. Ookeaniroheliselt pärlendav tee ja täidlane punane siirup kannikese-sõsaratest. Küps kollane panna cotta, sinakaslillad kannikeseõied peal. Erkroheline naadi- ja nõgesepesto, kaunistuseks õrnad vahtraõie-õekesed. “No on ju ilus!” läheb Kristi (44) kaasa mu vaimustusega looduse toidukunsti üle laual, mille ta on katnud oma sünnikodu õuel Pärnumaal Arase külas. “Kui näed sellist ilu, siis hakkad ju mõtlema, kas neid õisi süüa ka võib. Ja kuidas kõige maitsvam oleks.”