Estonia tipptantsijad olid rahva seas tuntud. Rahvusarhiivi arhivaar Liivi Uuet meenutab, kuidas maainimesi Tallinna teatrisse viidi. Kolhoosi buss võttis rahva peale, sõitis etenduse ajaks treppi ja viis kolhoosnikud öösel tagasi. “Praegu on fantastiliselt palju teatreid ja kontserte, aga toona olid võimalused väiksemad. Inimesed käisid väga hea meelega balletti vaatamas, sest Estonia kunstiline tase oli kõrge!”

Sama arvas 1976. aastal Lehti Metsaalt, endine Nõukogude Naise ajakirjanik ja balletikriitik, kes hüüatas oma loos: “Käes on meie balleti küpsuse ning tõelise professionaalsuse aeg!”

Tasub meenutada, et toona töötas Estonias peaballett­meistrina Mai Murdmaa. Artistidest paistsid silma Juta Lehiste, Endrik Kerge, Kustav-Agu Püüman, 1970ndate alguses tantsisid Estonias veel Aime Leis ja Ülle Ulla.

Tiiu Randviir lõpetas lava­karjääri aastal 1979, kuid toimetab siiani balletipedagoogina. Paar kevadet tagasi lausus ta ajakirjale Elu Lood: “Mul oli väga huvitav karjäär, sain teha palju huvitavaid osi.”

Tänavu märtsis saab Tiiu Randviir 81aastaseks. Tiiu, aitäh teile ja – palju tervist!