Kõige mugavamalt ja mõistlikuma hinnaga lennutab eestlasi Mauritiusele Turkish Airlines. Edasi-tagasipilet ühe ümberistumisega Istanbulis jääb sõltuvalt pakkumisest vahemikku 500–600 eurot. Eriti valutuks teeb reisi Eestiga sama ajavöönd – ei mingit jet lag’i. Tõsi, saabumisel tasub olla valmis ehmatavateks vihmavalinguteks. Põhjamaalaste meelisaeg saareriigi külastamiseks on novembrist märtsini, ent sealne suvekuumus toob endaga kaasa sademeid. Samas pean tõdema, et viibides Mauritiu­sel kõige sademeterikkamal kuul ehk veebruaris, ei seganud rajud äkkvihmad kordagi meie ettevõtmisi. Või kui olimegi sunnitud tegema veerandtunnise pausi ja istuma kohaliku ühehambalise mehega mõne varikatuse all, siis pigem rikastas temaga peetud vestlus – mille käigus jõudsime põgusalt lihtlausetega ka maailma asjade üle filosofeerida – meie reisi.

Vahemaad pole Mauritiusel suured, seega võib kogu reisiks öömaja ühte kohta võtta. Meie katsetasime kaht eri piirkonda ja kolme hotelli, alustades saare põhja­osas asuvast Grand Baiest. Grand Baie on endine kaluriküla, mis on nüüd muutunud üsna rahvarohkeks paigaks. Odav öömaja, mida rikastasid maitsvad toidukorrad kolm korda päevas ja lahke prantslasest omanik, andis reisile hea stardi. Siit oli mugav võtta ette katamaraani­reis asustamata lumivalge liivaga saarekestele, tutvuda randade ja kreooli köögiga.

Üllatuslikult võivad Grand Baies oma õnne leida ka ostu­hullud: siin asub paar Mauritiuse mõistes väga suurt kaubandus­keskust, kuulsaim neist ultramoodne La Croisette. Samas, kui te sinna ei jõua, siis ega te tegelikult millestki ilma ka ei jää.