Toitumisnõustajad: mida arvestada hommikusöögi juures?
Vastavad toitumisspetsialist Madleen Simson, toitumisnõustaja Rain Vainik ja toitumisspetsialist Erik Orgu.
Madleen: Hommikusöök on oluline. See peaks sisaldama mõnda täisteravilja (kaerahelves, riis, tatar, hirss), valguallikat (muna, kala, kvaliteetne lihatoode) ja kindlasti midagi värsket (smuuti köögi- ja puuviljadest, marjadest, värske apelsinimahl talvisel ajal, kurgi- või tomativiilud, väike kauss hooajamarju või üks puuvili).
Rain: Hommikueine ei tohiks olla superkaloririkas nagu klassikaline Inglise hommikusöök. Parimad on marjad ja puuviljad, veega keedetud puder või suhkruvaba müsli taimse piimaga, lisaks seemned ja pähklid.
Erik: Hommikusööki ei pea sööma hommikutundidel, aga see peaks sisaldama kõiki mikrotoitaineid: valku, rasva ja süsivesikuid ning kindlasti värsket salatit. Mina ei sunniks inimesi sööma kohe, kui nad tõusevad: vaja on jälgida seda, millal keha nälga tunneb. Ei ole vaja end suruda raamidesse, mis inimesele loomulikud ei ole.
Lugu täismahus ilmus 2017. aasta juulikuu Eesti Naises.