Sitsiiliat peaks kindlasti tunnetama ja seal peaks ka sitsiiliapäraselt elu nautima. Seega oleks lausa patt tormata ummisjalu vaatamisväärsuste vahet; tuleb käia ka rannaäärsetes restoranides, turgudel ja väikestes kohvikutes, võimalusel rentida mägisel maal liiklemiseks kohalik transpordivahend roller ja proovida hakkama saada sealses liikluskaoses. Ning muidugi tuleb lasta end võluda sitsiillaste rõõmsameelsusest ja päikesest!

Sattudes kodusele õhtusöögile veinimõisas, peab tõeliselt pingutama, et kõiki hõrgutisi proovida: esmalt serveeritakse eelroad (näiteks kaheksa varianti) ja mõistagi koos imelise saiaga, siis tuuakse paar ülimaitsvat pastarooga, siis on järg kala või liha käes, mis serveeritakse koos küpsetatud köögiviljade ja värske salatiga. Kõikide toitude kõrvale käib loomulikult kohalik vein ja söömaaeg lõpeb kindlasti magustoidu, kohvi ja limoncello´ga, tulemata ei jää ka puuviljad – värsked ja mahlased.