Aasta algab jõuliste ja optimistlike nootidega – jaanuari alguspäevil ühinevad Skorpioni märgis Marss ja Jupiter, andes meile energiat tuleviku poole püüelda. Võrreldes eelmiste, vägagi rahutute aastatega on nüüd enam lootust stabiliseerumisele. Ent kuna igaühel meist on oma rada, soovid, unistused ja kohustused ning ka kordumatute seisudega astroloogiline sünnikaart, mõjutavad taevaseisudki igaüht erinevalt.

Õnneplaneet Jupiter liigub novembri alguseni Skorpioni märgis, rõhk liigub eelmist aastat iseloomustanud partnerlussuhete teemalt sügavamatele psühholoogilistele tasanditele. See on aeg, mil peaksime julge ja ausa pilguga endasse vaatama. On vaja analüüsida oma tundeid ja emotsioone, uurida välja hirmu ja ebakindluse sügavamad põhjused. Millised on meie sisemised vajadused, kutsumus, kirg? On aeg pühenduda sellele, mis tõeliselt sütitab, ja loobuda oma aja ära elanust, mis meid enam ei teeni ja asjatult tagasi hoiab. Mõistkem, et elu on pidev areng ning igaühel tuleb end täiendada, üha uut õppida – see avab tee uute võimaluste juurde.

Tõsise olemusega Saturn on taevasel teekonnal jõudnud “kodumärki” Kaljukitse, kus ta mõju on tugev, ent samas stabiliseeriv, korda loov. Selline seis rõhutab vastutust oma tegude eest, tähtis on kinni pidada reeglitest ning täita kohustusi suure hoolega. Kergelt ei tule miski, ent kes tööd ja vaeva ei pelga, jõuab tasapisi kindla eduni. Järjekindlus, reaalsusele keskendumine ning süsteemsus viivad sihile. Tasub kuulata elukogenud inimeste nõuandeid, õppida ja end arendada. Tuleb arvestada, et tegudel on õiglased tagajärjed – mida külvad, seda ka lõikad. Õnn naeratab laialt vaid sellele, kes seda tõeliselt väärib. Kuna ka Pluuto endiselt Kaljukitse märgis liigub, siis valed niisama lihtsalt saladuseks ei jää! Pigem tõuseb pinnale nii mõndagi seni varjatut.

Aasta keerukaimad kuud võivad olla juuli ja august, mil Marss Veevalaja märgis retrograadselt liigub. Asjad ei taha sel ajal kuigi hästi õnnestuda, võib tekkida paigalseisu, ehk isegi peaga vastu seina jooksmise tunne. Pole mõtet toore jõuga vägisi edasi punnida, pigem võtta aeg maha, puhata ja taastuda.

Palju sõltub sellest, kuidas me ise kasutame võimalusi, mida aeg pakub. Võib ju tunduda, et sina ise ei saa maailma muutmiseks suurt midagi ette võtta, ent kui rohkem süvened, hakkad oma võimalusi märkama. Iga päev pakub ohtralt valikuid, alati saame otsustada, millise seisukoha võtame, kuidas reageerime me ümber toimuvale. Positiivne mõtlemine ja suhtumine, hoolimine kaasinimestest, austus elu ja looduse vastu aitab meil siiski tasapisi maailma paremaks muuta. Oleme osakesed suuremast süsteemist ja vastutame oma tegude eest.

Ennustust iga päikesemärgi kohta eraldi loe jaanuari Eesti Naisest: