Õnnestunud pliiatsijoon nõuab täpset kätt, head silma ning võimet leppida tõsiasjaga, et parema ja vasaku silma joonest ei sünni eales identseid kaksikuid. Järgmiste nippide abil on edu niisama hästi kui garanteeritud!

1 Hoolitse selle eest, et silmalainer oleks värske. Kuivanud, vaevu värvi andva laineriga on võimatu luua kaunist ja veatut kassisilma.

2 Kanna geeljat silmalainerit esmalt käeseljale – värvi on mugavam pintsliga õiges koguses silmadele kanda, kui see on õige pisut juba kuivada jõudnud.

3 Pinguta nahka õige pisut. Silmapliiats või -pintsel libiseb lihtsamini ning pliiatsijoon tuleb ühtlasem, kui nahka natuke sõrmeotstega pingule tõmmata. Kuid ettevaatust – silma sõrmadega pingule tõmmates ei maksa liialdada, vastasel juhul nihkub lainerijoon soovimatusse kohta!

4 Ühenda joonekesed. Isegi professionaalne jumestaja ei tõmba silmajoont ühe joonega. Nn „lollikindel“ moodus ilusa lainerijoone saamiseks on tõmmata lühikesi kriipsukesi piki ripsmepiiri, mida hiljem ühtseks jooneks ühendada.

5 Tee esmalt täpike! Liiga allapoole suunatud kassisilm võib silmavaate väsinuks muuta, seega tee esmalt kontuurpliiatsiga punkt kohta, kuhu soovid silmapliiatsijoont lõppevat.

6 Teibi silmanurk kinni. Teravaltpiiritletud lauvärvijoont on raske saada, kui mitte teipi appi võtta. Tavaline teibiriba kinnitatakse põiki silmanurga juurde, kantakse lauvärv laugudele ning silma äärmisesse nurka, ning seejärel eemaldatakse teip. Jah, see on veidi valus, kuid et teibi liiga tõhusat kleepuvust vähendada, võib seda paar korda käeseljale kleepida ja siis eemaldada, et seejärel silmade juures kasutada.

7 Kasuta mitsellaarvett. Liiga paksult tõmmatud või muidu viltu läinud pliiatsijoont on lihtsaim parandada mitsellaarvette kastetud vatipulgakesega. Mitsellaarvesi eemaldab üleliigse silmapliiatsi ja lauvärvi kõige tõhusamalt ja puhtamalt.

8 Puudrit peale! Kui su silmalaud kipuvad kergesti rasuseks muutuma, võib lainerijoon päeva jooksul ülalau suunas laiali valguda. Selle vastu aitab nipp, kui tupsutada kuivanud lainerijoone peale lauvärvipintsli või -svammiga pisut värvitut tolmpuudrit.