1. Ettevaatust palsamiga!

Kui juuksevärvi alla on tehtud tugev blondeering, tuleb juukseid ehk turgutada väga tugevatoimelise palsamiga. Teisalt kurnab tõhus palsam kiharaid ning teeb neist kiiresti rasused. Palsami ümber vahetamine õrnema vastu võib pikendada pesukordade vahelist aega, mis omakorda säilitab juuksevärvi.

2. Kuivšampoon kasutusse!

Kes seni ei olnud kuivšampooni fänn, peab nüüd oma antipaatiast võitu saama, kuna kuivšampoon on juuksepesu parim edasilükkaja. Õnneks leidub poelettidel rikkalik valik kuivšampoone, niisiis leiavad oma ka kõige nõudlikumad.

3. Ära pese juukseid iga päev!

Mida vähem juukseid pesta, seda kauem püsib juuksevärv kirkana. Selleks tasub meeles pidada, et juuksed ei muutu iseenesest rasuseks, vaid seda teeb peanahk. Seega esiteks hoia näpud peanahast eemal! Soovitusi leidub veelgi: - ära kanna palsamit üle kogu pea, vaid ainult juukseotstele; - vähenda viimistlustoodete (juukselakid, -vahud, -geelid) kasutamist; - kui sul on õhukesed juuksed, ära kasuta toitvat või ravivat šampooni; - ära mine märgade juustega magama.

4. Kaks ühes!

Värvi ja vett saab säästa, kui kanda esmalt palsam juukseotstesse, seejärel šampoon peanahale ning pärast pesu loputada juukseid täispikkuses vaid üks kord. Nagunii soovitavad ka juuksurid kanda šampooni vaid peanahale ning palsamit ainult juukseotstele!

5. Võta appi toonija!

Mitmesuguseid kergvärve ning tooni andvaid juuksepalsameid ja -maske leidub juuksurisalongides ja poelettidel piisavalt. Nende abil saab juuksevärvi koos pesuga mugavalt värskendada. Ära unusta sealjuures kasutada kummikindaid, et värv kätele ei kanduks!

6. Kübar pähe!

Põhjamaisest päikesest ei ole neil päevil suurt pahategijat, kuid soojamaareisile suundudes (ja uue kevade saabudes) tasub juukseid kübaraga kaitsta, et päike värvi ei pleegitaks.