Puuder on asendamatu, kui nägu hakkab päeva jooksul läikima või kui soovid teha ekstrapüsivat jumestust. Tõsi küll, tervisest pakatav sära ja õline läige on kaks eri asja. Iseäranis rasuse või segatüüpi naha omanikud hoidku puudrit käepärast – näo T-tsoon ehk laup, nina ja lõug kipuvad pahatihti läikima.
Et puuderdada õigesti, võta arvesse oma nahatüüpi:

- Rasune nahk.
Rasusele näonahale vihjab läige ja rasune nahatekstuur. Kanna läikima kippuvale nahale õlivaba jumestuskreemi ning puuderda nägu kergelt üle. Et rasune nahk kipub päeva peale läikima, võid aeg-ajalt palet uuesti puuderdada. Liigne rasu ummistab poore ning sellega kipuvad kaasnema komedoonid, mida puudriga katta ei tasuks, vastasel juhul muutuvad need kohad ülikuivaks.

- Segatüüpi nahk.
Segatüüpi naha omanike poorid on suuremad nina ümbruses, otsaesisel ja lõual. Põsed on üldiselt normaalsed või pinnakuivad, kuid T-tsoon sageli rasune. Puudrit tasub kanda näo keskosasse, kuid mitte põskedele.

- Normaalne nahk.
Normaalse naha rasueritus on tasakaalus, poorid väikesed ja nahk ei läigi. Puudrit on hea kasutada meigi kinnitamiseks. Kasuta meigipintslit või -käsna ning kanna puudrit õhukese kihina näole.

- Kuiv nahk.
Väldi puudrit! See rõhutab nahaketendust ja peenikesi kortsukesi.

Mis on mis?
Tolmpuuder: Õhulisuse meister – peen puuder kinnitab ülileebelt meigi ja matistab püsivalt jumet. Kanna puudrit nahale puudripintsliga. Iseäranis sobilik kergesti rasuseks muutuvale nahale, kuna imab paremini rasu kui pressitud puuder.

Kivipuuder: Tahke puuder on ideaalne kate oma kerguse ja siidisusega. Katab ühtlaselt näo, fikseerimaks meiki ja andes kerge jume. Sobib kasutada läbi päeva.

Mineraalpuuder: Sisaldab looduslikke mineraale ning katab hästi, kuid ei jäta „krohvitud“ muljet. Mineraalpuudri pealekandmise pintslit tuleb valida väga hoolikalt – suured tolmpuudri pintslid raiskavad asjatult puudrit ja meik võib jääda laiguline. Parimad on tihedad ja siidised kabukipintslid.

Puudripaberid: Ühekordseks kasutamiseks mõeldud, puudri või muu rasu imava ainega kaetud paberiga (blotting paper) tuleb õrnalt vajutada naha läikivale osale ning eemaldada seeläbi liigne rasu. Puuder kaotab rasuse läike ja annab loomuliku mati tooni. Tupsutades paberiga nahka jätab see näole kerge, mahedalt puuderdatud viimistluse. Sobib kasutada läbi päeva, kuna ei kogune nahale kihiti.