1. Kui juukseid regulaarselt lõigata, kasvavad nad kiiremini.

Vale! Juuksed kasvavad välja peanahas olevast karvanääpsust, seega juukseotste lõikamine ei puutu nende pikkusesse sugugi. Tõsi küll, sirgeks lõigatud juukseotsad jätavad kiharatest kohevama ja tervema mulje.

2. Kaheharuliste juukseotste vastu aitavad õiged hooldustooted.

Vale! Paljud juukseid silendavad tooted võivad haraliseks muutunud juukseotsi hetkeks küll nö „paigata,“ kuid ükski juuksehooldusvahend ei suuda liimida lõhenenud juukseotsi jäädavalt kokku. Ainus lahendus on lõigata katkiseks muutunud juukseotsad ära.

3. Sügavpuhastav šampoon eemaldab viimistlusainete jäägid.

Tõsi! Kes kasutab ohtralt viimistlustooteid (näiteks juukselakki või kuivšampooni), peaks pesema juukseid paar korda kuus sügavpuhastava šampooniga. Tavalistest tõhusamad šampoonid aitavad viimistlusainete jäägid juuksejuurtelt eemaldada.

4. Järvevesi muudab juuksed läikivaks ja pehmeks.

Tõsi! Eesti veed on üsna happelised, ning kuna ka juuste loomulik pH-tase on happeline (5,5), sulgeb sobilik happelisuse tase soomuskihi ning paneb kiharad tunduma läikivama ja pehmematena kui kraanivee all loputamise järel. Oh huvitav teada, et seevastu keemilised vahendid, millega juukseid töödeldakse, peavad olema aluselise pH-ga, et tagada juuste paisumine.

5. Sage pesu põhjustab juuste väljalangemist.

Vale! Keskmiselt kaotame 50–100 juuksekarva päevas. Pesemise ja kammimise käigus toimub juuste väljalangemine üle terve pea, seetõttu märkamegi suuremat juustekadu.

6. Juukseid ei maksa pesujärgselt käterätikuga kuivaks nühkida.

Tõsi! Mitte mingil juhul ei tasu kiharaid käterätiga hõõruda, kuna märjad juuksed kipuvad kergemini katkema. Kõige õrnem viis juukseid kuivatada on neid kergelt pigistada, et liigne vesi välja tuleks.

7. Juukseid tuleb harjata täies ulatuses, ülevalt alla.

Vale! Harjaga läbi juuste – peanahalt otsteni – tõmbamine kahjustab juukseid ja soodustab pusade tekkimist. Parem on alustada altpoolt ja liikuda suunaga ülespoole.

8. Sada harjatõmmet päevas kiirendab juuste kasvu.

Vale! Juuste tihe kammimine ei kiirenda nende kasvu, vaid paneb peanaha rohkem rasu tootma. Seevastu juuksepõhja masseerimine ergutab vereringet ning juuksesibulad saavad paremini toitaineid kätte.