Päikesekaitsekreemi tasub ihule määrida rohkelt ja piisavalt sageli. UV-kiirguse eest aitavad hoiduda ka rõivad ja päikeseprillid. Tasub teada, et UVB-kiirgus pruunistab nahka ja põhjustab päikesepõletusi. UVA-kiirguse mõjud omakorda ei ilmne kohe, küll aga tekitab see naha enneaegset vananemist. Päikselistel päevadel kanna hoolt, et kaitstud saaks ka need hõlpsalt ununevad kehaosad:

Käed

Just käeselg – nagu ka nägu – on pidevalt päikese meelevallas, kuna seda ei kata rõivad. Et üldtuntud tarkusetera kohaselt reedavad nimelt käed naise tegeliku vanuse, tasub kortsuvaba ja pigmendilaikudeta käenahka võimalikult kaua säilitada.

Dekoltee

Näo eest hoolitsemise käigus kipuvad kael ja dekoltee tihti ununema, kuid ometi vananeb see piirkond kiiremini ja nähtavamalt. Kaelanahk sarnaneb silmaümbrusnahale, sest on näonahast tunduvalt õhem. Sellest tingituna suudab kaela- ja dekolteepiirkond niiskust hoida ja end keskkonna eest kaitsta oluliselt kehvemini kui näonahk. Tagajärjeks võivad olla selgelt nähtavad pindmised kortsud ja naha elastsuse vähenemine.

 Kõrvad

Kõrvalestad võivad kergesti päikese käes „ära põleda“, iseäranis kui juuksed on lühikesed või hobusesabasse kinnitatud. Tulitava kõrva ääres pole kuigi mõnus mobiiltelefoni hoida, niisiis tasub õrna piirkonda kaitsta. Mugav on kasutada pulgakujulist päikesekaitset, millega saab üle tõmmata nii kõrvad, ninaselja kui huuled.

 Pealagi

Põhimõtteliselt kaitsevad juuksed peanahka päikese eest, kuid kui kannad seitlit, tasub peakatet kanda või juukselahule päikesekaitsespreid pihustada. Juukseid ei muuda rasuseks geelilaadne või mati tekstuuriga päikesekaitse.

 Jalapealne

Päikesekaitsekreemi tasub kanda ka sandaalide või rihmikute paelte alla, et piisavat kaitset pakkuda.

 Huuled

Huulte hella nahka võiks kaitsta SPF-faktoriga huulepulga või -läike abil, mis lisaks ka niisutaks ja toidaks.