1. Katsud sa oma juukseid sageli?

Olgu põhjuseks hajameelne harjumus juukseid näppida, või vajadus neid pidevalt kaunimaks sättida, pidev juuste puudutamine muudab nad kiiremini rasuseks tänu sõrmeotstes sisalduva õli juustesse sattumisele.

2. Pesed juukseid liiga tihti?

Kuigi juuksed võivad justkui nõuda igapäevast pesu, ei ole see hea idee. Šampoon eemaldab juustest lisaks mustusele nende loomuliku rasu, mis paneb peanaha omakorda rohkem rasu tootma. Katsu piirata juuksepesukordi nädalas kahele-kolmele. Kuigi algul võib see võimatu tunduda, kohanevad juuksed tasahaaval uue pesutsükliga.

3. Kasutad liiga rohkelt palsamit?

Juuste kiire rasuseks muutumine võib olla põhjustatud sellestki, et võiad kiharatesse rohkem hooldusvahendeid (palsam, mask) kui sinu juuksetüüp nõuaks. Samuti muudab juuksed rasuseks palsami hooletu välja loputamine. Kanna palsamit vaid juukseotstesse ning loputa põhjalikult.

4. Harjad ülitihti?

Kiharate tihe kammimine stimuleerib rasunäärmeid rohkem rasu produtseerima, mis muudab juuksed küll läikivaks, kuid samal ajal ka ebapuhtana tunduvaks. Jälgi, kui tihti sa juukseid harjad!

5. Pole tükil ajal juukseharja puhastanud?

Kuigi su juuksehari tundub enam-vähem puhtana, võib sellel leiduda viimistlustoodete jääke ja rasu. Sellise harjaga kammides siirdub kogu harjal olev mustus juustesse, tulemuseks taas pesemise järele karjuvad kiharad.

6. Su juuksehari on lahtisi karvu täis?

Kõlab uskumatult, kuid ka juukseharja sisse jäänud karvad võivad juuksed rasuseks muuta!

7. Kasutad valesid hooldustooteid?

Kui su juuksed muutuvad kiiresti rasuseks justkui põhjuseta, võib juhtuda, et kasutad oma juukseid ülemäära kurnavaid või valesid hooldustooteid. Tasub teada, et mitte kõikidele juuksetüüpidele ei sobi rohket niisutust või läiget lubavad šampoonid, palsamid, maskid ja seerumid.