1. Söögisooda

Raputa vaibale hulganisti söögisoodat ja lase sel toimida üleöö ning imeda endasse kõik lõhnad. Järgmisel päeval puhasta vaip tolmuimejaga. Ettevaatust: võib-olla pead tolmuimeja tolmukotti vahetama enne või pärast sooda puhastamist, kuna sooda täidab tolmukoti väga kiiresti.

2. Aädikalahuse aur

Puhasta vaip aurupuhastajaga, milles on 5% äädikalahus. See on väga tõhus lõhnade eemaldaja, tappes ka bakterid. Ava aknad ja lase vaibal kuivada. Kui sul endal aurupuhastajat pole, tasub seda rentida.

3. Hallituse eemaldamine

Kui vaibal on niiskust ja hallitust, siis võta see põrandalt ja riputa kuivama. Sega kokku pool liitrit vett,  125 g söögisoodat ning 0,5 l 5%äädikalahust.Hõõru saadud segu harja abil vaiba sisse, kuid mitte nii palju, et vaip oleks läbimärg. Eemalda üleliigne vesi vett imeva tolmuimejaga. Lase vaibal kuivada õhu ja tuule käes. Vajadusel korda protseduuri.

4. Lemmiklooma uriini lõhna eemaldamine

Kui koer või kass on pissinud vaibale, pane märja koha alla je peale koheselt salvrätikud, ning kõige peale midagi rasket, et vedelik kiiremini paberisse imenduks. Mõne minuti pärast loputa plekki külma veega. Ime üleliigne vesi vett eemaldava tolmuimejaga. Seejärel puhasta vaip vaibapuhastusvahendiga. 

Kui on tegemist tumeda vaibaga, võid plekile riputada ka lahustuvat kohvi - kohvipuru tõmbab endasse kõik halvad lõhnad.