LIA VIRKUS SOOVITAB: Mõnus amps vabariigi aastapäevaks
Minu ammune lemmik, mille teeb heaks just külmutatud kirssidest tehtud hapukas moos. Keeda moos valmis paar tundi enne söömist või isegi eelmisel õhtul. Siis läheb maiuse kokkupanek imekähku.
Kirsimoos:
Viiele kuni kuuele
Valmistusaeg: 20 minutit + 25 minutit moosi tegemiseks + 1 tund moosi jahtumiseks
1 pakk (450 g) külmutatud kirsse
1 dl moosisuhkrut
Kamavaht:
2 dl vahukoort
400 g kohupiimapastat
150–200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl (tuhk)suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
3 sl kamajahu
Pane külmutatud kirsid potti ja kuumuta väiksel tulel keemiseni. Lisa moosisuhkur ja keeda 10 minutit. Jäta jahtuma vähemalt tunniks (moos läheb jahtudes paksemaks).
Vahusta rõõsk koor, sega hulka kohupiimapasta, toasoe toorjuust, (tuhk)suhkur, vanillsuhkur ja kamajahu. Mikserda ühtlaseks massiks. Tõsta pokaalidesse kihtidena toorjuustuvaht, kirsimoos ja jälle vaht. Kaunista kirsimoosiga. Hoia serveerimiseni külmas.