Püsimeik ehk mikropigmentatsioon tähendab huulte, kulmude, laugude värvikorrigeerimise meetodit, tänu millele on võimalik nahka traumeerimata luua soovitud näojooni ja korrigeerida asümmeetriaid. Püsimeik sobib kiire eluviisiga naistele, aga ka neile, kel on meigitoodete vastu allergia või probleemiks näonahk, millel dekoratiivkosmeetika kaua peal ei püsi. Ei maksa karta, et püsimeik võrdub tätoveerimisega – püsimeigi protseduuril kantakse värvaine spetsiaalse aparaadi abil vaid naha pealmisse kihti ehk epidermisesse, mistõttu värvipigment aja jooksul naha uuenemise käigus tuhmub, kuni hajub lõplikult, andes võimaluse meiki uuendada vastavalt oma soovile.

Tõstab, katab, varjutab...

Püsimeigiga luuakse harmoonia kõigi teiste näoosade ja üldise stiiliga, samuti naha-, juuste- ja silmavärviga. Neist nüanssidest lähtudes saab valida püsimeigi toonid ja tehnika. Kui varemalt pakkus püsimeik eelkõige võimalust anda mahakulumatu kontuur huultele, kulmudele ja silmadele, siis nüüd saab igaühe eripära ja ilu rõhutada ka varjude mänguga. Näiteks kulmude puhul on võimalik valida puudriefektiga või kulmukarvatehnikas meiki, samuti saab korrigeerida ebasümmeetrilisi kulme. Huulte puhul võib esile tuua nende loomulikku kontuuri, huuli proportsionaalsemaks muuta või visuaalselt suurendada, aga ka värviga täielikult katta. Silmade jumestuses eristatakse tööd üla- ja alalauga. Ülalau ripsmepiiri rõhutades näivad ripsmed kohevamad ning silmad väljendusrikkamad. Püsimeigiga saab visuaalselt ära petta ka vanusega kaasnevat silmalaugude, kulmujoone ja suunurkade langust –  õige tehnika abil tõusevad suunurk ja kulmude välisnurgad märgatavalt. Lainerijoon ja õrn hajutus alalaul aitavad sageli „peita“ langevat laugu.

Vastupidiselt kardetule ei tekita püsimeigi protseduur ebameeldivusi ega valutunnet, kuna mikropigmenteerimises kasutatakse spetsiaalset tuimestavat geeli ja soovitud näojoonis kantakse nahale seda minimaalselt traumeerides. Püsimeigi eduka tulemuse tagamiseks on oluline õige protseduurijärgne hooldus – kindlama tulemuse saamiseks võiks püsimeigitehnikut külastada esmalt paari kuu jooksul, et värvipigmenti vajadusel korrigeerida. Seejärel on soovitav kord aastas käia hoolduses.

Kümme aastat nooremaks

Püsimeigi Stuudios kuu aja eest püsimeigi saanud Pille Mürgimäe (55) ja Katrin Pavelts (46) on tulemusega väga rahul.

„Olen end alati jumestanud ega tunne end iseäranis nüüd, pisut küpsemas eas, meigita välja minnes kindlalt,“ tunnistab Pille. „Ei saa salata, et vanusega kipub huulekontuur hajuma ja kulmudega on sama mure.“ Katrin lisab, et meigivabadel päevadel nahk küll puhkas, kuid ta ise tundis end kahvatu ja jumetuna. Püsimeigiga on mõlema enesehinnang tunduvalt kasvanud. Pillele tehti puudriefektiga kulmud ning pisut julgema hajutusega lainer, Katrinile aga kulmukarvatehnikas kulmud ning, kuna tal on hele nahk, tagasihoidlik lainerijoon. „Näos on konkreetsus: kulmud on toonitud ja silmad „peas,“ nii et välja minnes tõmban vaid korraks ripsmed üle ja lisan põsepuna. Elu on märksa lihtsamaks läinud!“ rõõmustab Pille. „Varem kadus väljas söömas käies kogu huulevärv, nüüd on see alles!“ Katrin toob välja, et püsimeigiga sai ta lahenduse oma ebasümmeetrilistele kulmudele.

Palju räägitud hirmu, justkui muudaks püsimeik iseäranis kulmud ebaloomulikult võõbatuks, lükkavad naised ümber. „Kristel on väga hea käega püsimeigitehnik!“ kinnitab Pille. „Mul on näo tooniga igati harmoneeruvad kulmud ja huuled. Elan väikeses kohas, kus igaühe välimuse muudatusi tähele pannakse. Kes on saanud teada, et lasin endale püsimeigi teha, on imestanud: „Oi, sa ei näegi imelik välja!“ Katrin omakorda naerab tütre ütlemist, et ema tundub nüüd 10–15 aastat noorem! „Nüüd plaanib tütar ise ka huulekontuure püsimeigiga korrigeerida!“

 Kompromissitu kvaliteet

Püsimeigiteenust pakub üha rohkem ilusalonge ja kosmeetikakeskusi. Kahjuks levib massiteabevahendites rohkesti turundusspetsialistide või kehva ettevalmistuse saanud meistrite koostatud, vastuolulist infot sisaldavaid reklaammaterjale.

„Püsimeik ei ole pelgalt kosmeetiline protseduur, vaid ka kunst, pidades silmas tehnikate ja muude nüansside rohkust, mida tuleb teada kliendi eripärade arvestamisel ning väärika tulemuse saavutamisel,“ rõhutab püsimeigimeister-koolitaja Kristel Suvi. „Olgugi püsimeiki kosmeetikateenuste turul laialt reklaamitud, kohtab selles valdkonnas kahjuks ka ebaprofessionaalseid tegijaid ja nõuetele mitte vastaval viisil teostatud protseduure. Imekauni tulemuse saab vaid paljudest tingimustest kinnipidamisel. Seepärast on püsimeigi puhul õige spetsialisti valik väga tähtis. Kaalutlemata otsuse tagajärjed võivad näol püsida aastaid või sunnivad kulutuma palju raha- ja ajaressursse parandusprotseduuridele.“

Püsimeiki klientidele juba seitse aastat pakkunud Kristel Suvi eesmärk on võimalikult loomulik tulemus. „Mulle meeldib naturaalne püsimeik, mille puhul keegi arugi ei saaks, millega tegu,“ leiab püsimeigitehnik. Olulisimaks saavutuseks peab ta oma püsimeigimeister-koolitaja sertifikaati AMIEA-lt – ülemaailmselt liidrilt mikropigmentatsiooni valdkonnas. Tähtis tiitel on ka 2014. aastal pälvitud Baltimaade juunioride meister püsimeigis. Kristel kannab ka ise juba aastaid püsimeiki, mis on temagi elu palju lihtsamaks teinud.  =

Püsimeik tuleb appi, kui:

• Teil on looduse poolt antud heledad ripsmed, kulmud ja huuled;

• olete aktiivne inimene, käite tihti ujulas, reisite palju või tegelete spordiga;

• olete väga hõivatud ning iga minut on arvel;

• tahate parandada näo märgatavat asümmeetriat või ealisi muutusi;

• püüdlete täiuslikkuse poole ja tahate eluga sammu pidada!

Püsimeigi Stuudio / Kristel Suvi
Lauteri 5, Tallinn, tel. 58200 729
www.püsimeigistuudio.eu
www.facebook.com/pysimeigistuudio