Niiskuse abil sobivad idandamiseks rukola salati, redise, kapsa, murulaugu, mungoa, aedoa, musta sinepi, lutserni, läätse, päevalille, kõrvitsa jt. seemned, mis on kemikaalidega töötlemata. Samuti võib idandada kemikaalidest puhtaid teravilju: maisi, nisu, rukist, tatart, kaera jt. Enamus idusid tarvitatakse toiduks toorelt. Ubade, kikerherneste ja läätsede idusid tuleb enne tarvitamist kindlasti keeta! Läätsedele piisab 2-3 minutist, ube ja kikerherneid peab keetma 5-10 minutit.

Koduste käepäraste vahendidega idandamisel tuleks kasutada klaaspurki, kummirõngast ja marlit.

* Mõõtke vajalik kogus seemneid ja valage piisavalt suurde klaaspurki. Loputage hoolikalt jooksva vee all. Valage õhtul seemnetele peale neljakordne kogus vett. Katke purk riide ja kummirõngaga. Hommikul valage leotusvesi ära. Loputage seemned puhta veega ja keerake purk tagurpidi taldrikule, poolviltu avausega allapoole, et liigne vesi ära nõrguks.

* Idusid tuleb loputada puhta toaleige veega 2-5 korda päevas. Laske purki läbi marli toaleiget vett ja loksutage ettevaatlikult ning valage vesi ära ja hoidke purki endiselt tagurpidi. Seemned peavad olema niisked kogu idanemise ajal.
Ettevaatust! Seemned paisuvad üllatavalt palju. Üks supilusikatäis lutserniseemet võib 5–6 päevaga täita liitrise klaaspurgi ääreni. Oad-läätsed võrsuvad 2–4 päevaga, nende puhul tuleb arvestada vähemalt kümnekordse paisumisega.

* Idanemise ajal hoidke anumat 2-3 päeva pimedas (kapis), kuni ilmuvad idulehed. Seejärel võib idusid hoida valguse, kuid mitte päikese käes. Ruumi sobivaim õhutemperatuur on 21–22°C.

* Sööma võib hakata juba 2-3cm pikkuseid idusid, kui idulehed on valguse käes läinud roheliseks. Ülejääki võib plastkarbis säilitada külmkapis 6-7 päeva.

NIPP! Idandamiseks võib kasutada toiduainete säilitamiseks mõeldud plastkarpi, mille kaanesse on tehtud augud, kust vesi saaks välja nõrguda.