Kookosõli

Kookosõli aitab vähendada igemepõletikku tekitavat kattu. Võta 1 tl kookosõli ning loputa sellega suud vähemalt 5 minuti vältel.

Banaanikoor

Banaanikoor aitab vähendada tumedaid kohti hammastel. Pese banaan, võta kooretükk, mis pole roheline ega pruunitäpiline ning hõõru selle siseküljega hambaid kahe minuti vältel. Seejärel pese hambad nagu tavaliselt.

Kurkum

Kurkumil on kergelt abrasiivne toime, see tugevdab igemeid ning aitab puhastada hambaid katust. Tee segu, milles on 2 osa kurkumit, 1 osa kookosõli ning 1 osa söögisoodat. Pane hambaharjale suur osa segust ning pese sellega hambaid kaks minutit ning loputa korralikult.

Söögisooda ja sool

Abrasiivne segu puhastab hambad katust ning reageerides veega on segul valgendav toime. Tee segu 1/2 tl soodast ja 1/2 tl soolast, tee hambahari märjaks, kasta segusse ning pese hambad.

Aktiveeritud süsi

See on seda tüüpi süsi, mis ei mõju kahjulikult, kui seda kogemata alla neelata. Hammastele kantuna seob ja eemaldab ta kõik üleliigse. Tee söest ja veest pasta, kanna hammastele ning lase sel mõjuda 3 minutit. Loputa.

Õunaäädikas

Õunaäädikal on antibakteriaalne toime ning sellega suu loputamine võib ennetada katu kogunemist hammastele. Tee segu 1 osast õunaäädikast ning 2 osast veest.