Hullult hea suhkruta kookosešokolaad, mis Marko Reikopil keele alla viis
Noor ja äge joogatreener Pamela Maran andis hiljuti välja kokaraamatu magustoiduretseptidega, milles pole kasutatud grammigi valget suhkrut. Hiljuti raamatut "Hullult head valge suhkruta magustoidud. Retseptid loomingulisele inimesele" Pamela valmistatud maiuseid proovides nentis saatejuht Marko Reikop, et kookosešokolaad viib tal suisa keele alla. Nüüd võid ka sina seda proovida!
Vegan
Kookose-pähkli šokolaad
60 g kookosvõid
2 spl kookosõli
0,5 tl steviat
2 spl purustatud pekaani-, sarapuu- vm pähkleid
1 tl vaniljeessentsi
Sulata kookosvõi ja kookosõli madalal kuumusel, sega kuni saad ühtlase massi. Lisa stevia ja vaniljeessents. Puista pähklitükid šokolaadivormi ja kalla segu peale. Hoia enne maiustamist tunnike külmkapis.
Äh, kookosvõi?
Kookosvõi pole sama mis kookosõli. Kookosvõid saad, suures hirmus masina õhkulendamise ees, kookosjahu 19 minutit köögikombainis töödeldes. Jaotasin selle töö ülekuumenenud saumikserit nuumates kolmele päevale ja lõin lõpuks käega – osta poest ja saad kiiremini. Seda müüakse ka kookoskreemi nime all.
Pamela suhkruvabade magustoitude raamat on juba võitnud lugejate südamed, olles raamatupoodide edetabelites juba esiviisikus. Tutvu raamatuga siin.