1.  Kas sinu kaaslane on usaldusväärne ja aus

Lojaalsuse indikaator on kindlasti see, kas sinu partner on üldiselt usaldusväärne ning aus.  Kas peab alati sõna, teeb, mis lubab, ei hüppa alt, kui teil on omavahelised kokkulepped, ei otsi alati lihtsamat ja lühemat teed millegi saavutamiseks. Kõik need tingimused näitavad moraalset selgroogu ning ka valmisolekut lojaalsuseks.

2.  Kas su kaaslane on toetav?

Lojaalne kaaslane peab lugu sinu omadustest ja oskustest. Kui su kaaslane toetab sind, austab ta sinu isiksust ja teeb seda ka tulevikus. Pane tähele, kas ta huvitub neist asjadest, mis sinu jaokson tähtsad ning innustab sind pingutama nende nimel. Veel parem, kui ta ütleb seda ise!

3.  Kas su kaaslane on emotsionaalselt küps?

Emotsionaalne küpsus on toimiva suhte võtmesõna. Kas sinu kaaslane on enesekindel, usaldab ennast? Ainult sel juhul on ta valmis toetama ka sind, kui tema suhted iseendaga on head. Emotsionaalselt küps inimene on hea kuulaja ja suudab sinu probleemidesse süvenedes kõrvale panna iseenda omad. Ta suudab rahulikult vestelda ka oma probleemidest, mitte ei väldi neid. Emotsionaalselt küps inimene suudab teha otsuseid kõrvalseisjate hinnangust sõltumata. Sellised omadused näitavad, et inimene suudab vastutada omaenda valikute ja otsuste eest.

4.  Mida lojaalsus sinu jaoks tähendab?

Kas lojaalsus tähendab nii emotsionaalset kui füüsilist truudust või ainult üht neist? Või sea, et isiklikust elust kolmandatele isikutele ei räägita? Käiakse koos kõikjal? Finantsilisi otsuseid üksinda ei tehta? Mõtle läbi, millist lojaalsust täpselt ootad oma partnerilt ning arutage asjad kindlasti omavahel läbi.