Tuleb tunnistada, et Ecco kingi olen seni vaid eemalt piielnud. Esiteks, olgem ausad, ei ole nende kõrge hind kuigivõrd kättesaadavana tundunud ning teiseks, nii mõnigi aastatetagune kollektsioon jättis oma mustades ja pruunides toonides madalate käimadega mulje vanainimeste käimadest. Nüüd on nii mõnigi uuem kollektsioon muljet kardinaalselt muutnud. Rääkimata seesügisesest kollektsioonist Ecco Shape, kuhu kuuluvatest jalavarjudest meelsasti enamiku ära ostaksin!  

Kuid ennekõike need pidusemad kingad, mida esmalt arglikult proovisin. Lihtsad, kuid šikid, saab välimus plusspunkti. Ka kontsad ei ole liiga peenikesed, vaid jätavad kindla ja stabiilselt püsiva mulje. Jah, kontsakõrgus on hirmutavad seitse ja pool sentimeetrit. Tõeline sammuke tundmatusse! Tunnistan, et esmalt uurisin kingatootja kodulehelt koguni õppevideot, kuidas kanda kõrgeid kontsi elegantselt, ilma piinliku kakerdamiseta. Esmatähtis on kõndimise rütm, soovitati. „Kõnni sirgel joonel, leia ruumis fookus ja astu sirgelt selle suunas, rista jalg teise ette, luues pehme liikumise. Ära võta liiga suuri ega ka liiga väikeseid samme!“ Hmm, väike harjutus... polegi nii raske!  

Järgmine õppevideo: kuidas seista? „Kõige tähtsam on pingevaba kehaasend. Vaheta raskus ühelt jalalt teisele ning toetu kordamööda kannalt varbale,“ ütlevad soovitused. Seegi läheb libedalt. Ma peaaegu enam ei mõtle, et mu kogukas kere kõigub seitsmel ja poolel sentimeetril – kingad tunduvad märksa madalamad! Viimane õppetund – treppidest kõndimine. Kasuta käsipuud – no otse loomulikult, ilma ei oleks mõttessegi tulnud! „Üles minnes toeta raskus jala esiosale, alla minnes suuna raskus kontsalt varba poole.“ Toimib! Nüüd veel paar poekotti käe otsa – ja kontsade klõbinal edasi!