Kõige parema moosi retsept!
Olustveres valiti laupäevasel hoidiste messil enam kui 400 hoidise hulgast välja 2016. aasta parimad. Rahvahääletusel sai soolastest hoidistest parimaks Ilmar Rohtla küüslaugu kreem, magusate kategoorias pälvis võitjatiitli Viivika Sarve külmarohu moos ning üllatajaks pärjati Sirje Mehiku arbuusikooremoos. Žürii lemmik ehk VIP hoidis 2016 tiitel läks samuti Viivika Sarve külmarohu moosile.
VIP hoidis 2016 žüriisse kuulusid: Eesti restoranikultuuri grand old man Dmitri Demjanov, laulja Ivo Linna, muusik Antti Kammiste, Olustvere Teenindus- ja Majanduskooli direktor Arnold Pastak, maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti, näitleja Elina Reinold, toidublogija Silja Luide, näitleja Tiina Tauraite ja Maalehe nõuande lisa „Targu Talita“ vastutav toimetaja Jana Rand.
Olustvere hoidiste messiga samaaegselt toimus ka Eesti toidu laat. Huvilised võisid külastada kodumajapidamiste pop-up kohvikuid ning proovida parimaid kohalikke hõrgutisi. Toimusid ka viktoriinid, mängud ja loterii. Messi külastas üle 4500 inimese.
Viivika Sarve Külmarohu moos
2 l puhastataud kibuvitsamarju
0,5 l astelpajumarju
1 sidruni mahl
300-500 gr moosisuhkrut
3 spl viskit või brändit