Caesari salat
Oht: Kõigest väike kauss seda maitsvat salatit võib anda 300–400 kalorit ja mitukümmend grammi rasva. Ka saiakrutoonid ja juustulaastud lisavad omajagu kaloreid.
Lahendus: Vähenda kastme kogust, lisa kastme asemel salatile värskust ja maitset sidrunimahlaga. Valmiskastme puhul uuri alati selle koostist! Samuti võid (paluda) vähendada saiakrutoonide kogust.

Smuuti
Oht: Marjasmuuti ei pruugi olla sugugi kaalusõbralik, kui joogi baasiks on kasutatud jogurtit või jäätist. Sageli lisatakse vähemalt kohvikusmuutile magususe huvides ka suhkrut ning mahlu, mille kvaliteedis ei saa alati kindel olla. Valmissmuutid võivad sisaldada 300–400 kalorit. 
Lahendus: Ära osta kohvikust smuutit või küsi alati üle, mida on sellele peale marjade lisatud. Kui hing ihkab siiski kosutavat jooki, võta alati väike klaas. Kodus smuutit valmistades lisa värskust külmutatud marjadega ja kreemisust väherasvase jogurtijäätisega.

Müslibatoon
Oht: Magusaisu leevenduseks võib dieeditaja käsi haarata müsli või muu energiabatooni järele, mille suhkru- ja kalorisisaldus saja grammi kohta on sageli ootamatult kõrge – batooni kohta enam kui 100 kalorit. Samuti paistavad batoonid silma ka tahkestatud rasva poolest. Väiksuse tõttu võib tekkida soov süüa korraga ära kohe mitu batooni.
Lahendus: Eelista batooni, mis annab vähe kaloreid ja millel on kõrge (min 5 grammi) kiudainesisaldus. Loe alati pakendit!

Dieetjoogid
Oht: Dieetjoogid annavad küll vähe kaloreid, kuid ei tekita kehale vajalikku küllastustunnet. Nii tarvitavad dieeditajad erinevaid light-tooteid koguseliselt tihti tavatoitudest rohkem.
Lahendus: Valmista ise karastusjook, segades pooleks mahla ja gaseeritud vee.

Jäätee
Oht: Jääteed, nagu paljud teised tööstuslikud karastusjoogid, võivad sisaldada palju suhkrut ja kunstlikke aineid, kuid jätavad tänu heale turundusele igati tervisliku mulje. Teadmiseks – väike pudel jääteed annab tervelt 150 kalorit ja 20–30 grammi suhkrut.
Lahendus: Ka jäätee saad ise kodus valmistada ning mee ja puuviljadega (sidrun, apelsin, õun) magusamaks muuta.

Magustatud veed
Oht: Janu kustutamiseks loodud magustatud veed on küll paremad kui magusad karastusjoogid, kuid annavad võrreldes tavalise veega siiski oluliselt rohkem kaloreid. Eestis müüdavadest vetest annavad mõned neli kalorit, teised 16 kalorit 100 ml kohta. Samuti sisaldavad need erinevaid maitse- ja lõhnaineid.
Lahendus: Maitsesta ise kodus vett sidruni, ingveri, värskete ürtide või kurgiga. Sellise pudeli- või kannutäie vett võid panna külmikusse seisma, et oleks käepärast võtta.

Piimakohvid
Oht: Vähesed dieeditajad annavad endale aru, et piimakohv on korralik kaloriandja. Eriti kehtib see caffè latte kohta, mille piimakogus ületab kohvikoguse mitmekordselt. Keskmiselt annab 100 grammi 2,5% piima 52 kcal, 3,5% piim aga 63 kcal. Teadmiseks – espresso annab null kalorit. Üks supilusikatäis (12 g) kohvikoort annab 14 kalorit, supilusikatäis 2,5% piima 6 kalorit, 0,5% piima 3 kalorit.
Lahendus: Vähenda piimakohvi tarbimist ja luba latte-sarnaseid jooke erandkorras. Kui kohviisu on suur, võta must kohv ja lisa ise piim,  et selle kogust kontrollida.

Väherasvased krõbinad
Oht: Väherasvaste hommikuhelveste puhul pole kalorivõit sageli märkimisväärne, samas arvab inimene, et võib neid tänu sellele rohkem süüa. Samuti peab tähelepanelik olema väherasvaste kartulikrõpsudega, milles rasva tõesti mitukümmend protsenti vähem, kuid süsivesikuid seevastu kordi rohkem.
Lahendus: Uuri alati süsivesikute (sisuliselt suhkrute) sisaldust ja eelista selliseid tooteid, milles neid on vähem. Helbeid, müslisid jms saad kodus teha edukalt magusamaks marjade, pähklite-rosinate ja puuviljadega.

Kuivatatud banaanid
Oht: Kuivatatud banaanid pole teps mitte sama kasulikud kui värske banaan. Need ei näe küll ohtlikud välja, kuid sada grammi banaanilaaste sisaldab tervelt 508 kalorit ning 129 grammi rasva! Võrdluseks – värske banaan annab kõigest 93 kalorit ja rasva oluliselt alla ühe grammi. Ka kuivatatud ananass on paras kaloripomm – 270 kcal ja suhkrute tõttu tervelt 86 grammi süsivesikuid.
Lahendus: Eelista värskeid banaane – saad kõhu täis ega riku oma salenemisplaane.