See roog on tõepoolest vahva taimne asendus jõulusingile. Võid seda valmistada ka teistest juurikatest, siis on küpsemisaeg muidugi teine.

1 keskmine kaalikas

2 sl magusteravat sinepit

1 sl vahtra- või agaavisiirupit

2 sl kookosjahu

0,5 sl kuivatatud rosmariini

soovi korral terveid nelgiteri

Serveerimiseks:

rukolalehti

granaatõunaseemneid

Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Poolita kaalikas keskelt ja koori mõlemad pooled. Tee peale 0,5 cm sügavused lõiked. Sega kokku sinep, siirup, rosmariin ja kookosjahu, määri mõlemale kaalikapoolikule peale. Soovi korral torka sisse mõned nelgiterad.

Küpseta ahjus 60–70 minutit, valmimisaeg oleneb kaalika suurusest. Proovi tikuga küpsust – kui pole pehme, küpseta edasi.

Lase enne serveerimist jahtuda ja võta nelgiterad välja, lõika viiludeks. Serveeri sinepi ja rukolalehtedega, hästi sobivad seda maitsvat rooga kaunistama ka granaatõunaseemned.