Näiteks võib huulepulk sisaldada purustatud mardikaid. Seda juhul, kui sinu huulepulga koostisosadeks on märgitud „Carmine’ (karmiin), ‘Cochineal’ (košenill) või CI 75470, vahendab GreenPeople.co.uk.

Tegelikult kasutatakse küll ainult mardika kestasid, sest need on parimad looduslikud punase värvi andjad. Näiteks ühe kilo värvaine valmistamiseks kulub 140 000 mardikat. Samuti kasutatakse mõnel pool sama eesmärgiga täisid.
Mardikad kuluvad marjaks ära ka küünelakkide, meigipõhjade ning isegi beebikosmeetika valmistamisel.  Ja mis veelgi hullem, sama värvaine kulub marjaks ära ka jäätiste ja puuvilja mahlade tootmises (tihti ära märgitud kui E120).
Mardikad pole aga ainus üllatuslik koostisosa sinu huulepulgas. 2004. aastal läbiviidud uuringust selgus, et ligi 28% huulepulkadest sisaldab  kantserogeene (vähki tekitav aine).

Üks sellistest on näiteks kivisöetõrv, mida kasutatakse selleks, et saavutada võimalikult erinevaid toone. Loomkatsetel on tõestatud selle vähki tekitav omadus. Samuti on see üks allergia tekitajatest põhjustades sügelusi ning punetust.

On selge, et naised ei loobu huulepulgast, kuid järgmisi värve võiks siiski oma tervise huvides vältida: CI 45425, Brilliant Blue FD&C (CI 42090), Acid Yellow 23 (CI 19140) and Sunset Yellow (CI 15985).

Uuringud väidavad, et kanname elu jooksul huultele ligi kaks kilo huulepulka.  Kui palju mardikaid ja tõrva see siis teeb?