1 KAITSE
Kirkal suvepäeval lükkad päikeseprillid iseenesestmõistetavalt ninale ja turvad end nahapõletuse eest päikesekaitsekreemiga. Et ka juukseid tuleks päikese eest kaitsta, meenub enamasti alles siis kui juba hilja. Päike mõjub juustele halvasti: pleegitab ja muudab kuivaks. Kõige rohkem teeb UV-kiirgus liiga värvitud juustele, kahjustades nii juuste välis- kui ka sisestruktuuri. Tulemuseks on halvastikammitavad, tuhmid ja katkevad juuksed. Kõige kindlam viis säästa oma juuksekrooni päikese pahategude eest on kanda midagi peas, olgu selleks siis rätik, elegantne suvekübar või sportlik nokkmüts.  Teine võimalus on kasutada päikesekaitsetooteid. Nii nagu on päikesekaitsetooted nahale, on spetsiaalsed sarjad välja töötatud ka juustele. Neid võiks kasutada alati kui ere päike taevas säramas.

2 NIISUTA
Intensiivsema päikese ja ka tuule tõttu kaotavad juuksed suvel palju niiskust ning vajavad siis sügisel  enam niisutamist.

Niisutav šampoon on kergema koostisega kui värvitud juustele mõeldud või ravitoimega pesuvahend ning teeb head igale juuksetüübile. Vana hea nipp niiskuse juustesse lukustamiseks on teha viimane loputus pärast peapesu jaheda veega. Külm vesi suleb juuksesoomuse ja juuksed näevad välja siledamad ja läikivamad. 

3 PUHASTA 
Vaatamata peapesule koguneb juustesse hooldus- ja viimistlusainete jääke. See tarbetu koorem teeb juuksed raskeks ja muudab võimatuks kasulike ainete imendumise. Juuksed, millesse on kogunenud viimistlusainete jääke, on väsinud moega ega hoia hästi ka vahetult pärast pesemist. Kord nädalas tasuks teha süvapuhastust šampooni või maskiga, et puhastada juuksed põhjalikult sinna kogunenud jääkidest.

 4 KOSUTA  
Elutuks muutunud juustele kulub ära turgutus toitva maskiga. Kuigi juukseid toitvate-taastavate hoolduste toimeajaks on märgitud enamasti 10–15 minutit, ei tähenda see, et neid ei võiks kauem peas hoida. Vastupidi – pikem toimeaeg tagab toote parema mõju. Ära libista hooldusainet juustele, vaid masseeri juustesse. Hooldusmaski mõju on veelgi parem, kui peidad kiharad rätiku või kilemütsi alla – soojus aitab toimeainetel imenduda. Kiirabi kuivadele ja elututele juukseotstele: kalla peo peale veidi oliiviõli, soojenda käte vahel ja silu juustele. Katkenud ja tuhmiks pleekinud juukseid aitab elustada ka läikeseerum ja kuumade rullidega tehtud soeng.  

5 VÄRSKENDA LÕIKUST
Lase teha juukselõikus, mis sobib su juuste iseloomuga ega nõua pärast iga pesu kuuma fööniga koolutamist. Mida vähem pead suvisel ajal viimistlusvahendeid kasutama, seda parem.  Anna juustele puhkust, lase neil õhu käes kuivada.