Pleegita pigmendilaike
Kata tume laik näol sidrunimahlaga, ära pese enne tunni möödumist. Ära mine päikse kätte, kui nahk on sidrunimahlaga koos!

Valmista näopuhastusvahend
Sega võrdsetes osades vett, sidrunimahla, mett ja aaloed. Pese seguga hommikuti nahka, seejärel loputa.

Kasuta näonaha toniseerimiseks
Sidrunikoori võib õrnalt vastu nägu hõõruda ja siis loputada, efekt on nagu toonikul. Ettevaatust silmade ümbrusega!

Vabane ummistunud pooridest
Määri õhtul ummistunud pooridega näopiirkonnale sidrunimahla ja loputa see hommikul maha. Jätka, kuni ummistused on kadunud. Sobib ka akne korral.
NB! Kui nahk on sidrunimahla suhtes tundlik, lahjenda seda veega.

Pehmenda kuivi küünarnukke
Raputa poolikule sidrunile soodat ja pigista sidrunit küünarnuki ümber, nagu üritaksid sidrunist mahla kätte saada. Tee seda paar minutit, siis loputa ja kuivata.

Muuda küüned tugevaks ja säravaks
Hoia sõrmi kümme minutit sidrunimahlas, seejärel harja küüsi seguga, mis sisaldab üht osa valget veiniäädikat ja üht osa vett. Eemaldab sõrmedelt hästi ka nt köögiviljade või seente puhastamisel tekkinud mustuse.

Eemalda kätelt ebameeldiv lõhn
Kalalõhna ei saa kätelt ära sageli ka seebiga, kuid selle või mõne muu ebameeldiva lõhna vastu aitab hästi sidruniga hõõrumine.

Tee kehakoorija
Sega ½ klaasi suhkrut purustatud sidrunikoortega. Lisa nii palju oliiviõli, et tekiks pastataoline mass. Tee keha duši all märjaks ja hõõru siis segu nahale. Seejärel loputa.

Pleegita juukseid
Kanna märgadele juustele sidrunimahla ja mine paariks tunniks päikese kätte. Heledam toon on garanteeritud. Selline pleegitusviis ei kahjusta juukseid sugugi rohkem kui poes müüdavad blondeerijad!

Vabane kõõmast
Kanna märgadele juustele umbes üks supilusikatäis sidrunimahla, seejärel pese šampooniga ja loputa. Seejärel loputa seguga, mis koosneb kahest supilusikatäiest sidrunimahlast ja kahest klaasist veest. Korda üle päeva, kuni kõõm on kadunud.

Puhasta organismi
Joo iga päev klaasitäis vedelikku, mis koosneb soojast veest, sidrunimahlast ja teelusikatäiest meest. Parandab ka ainevahetust.

Leevenda valusat kurku
Pigista kolmest sidrunist mahl välja ja sega hulka supilusikatäis mett. Võta sellist segu iga kolme-nelja tunni tagant üks supilusikatäis.

Desinfitseeri haavu
Väike kogus sidrunimahla väiksemate haavade ja kriimustuste peale tilgutatuna aitab peatada veritsust ja haava puhastada. Hoiatus: kipitab!

Leevenda putukahammustust
Putukahammustuse kohale sidrunimahla tilgutamine aitab leevendada valu ja paistetust.

Hea teada!
Kõige rohkem saab mahla kätte toatemperatuuril seisnud sidrunist. Sidrunit võib mahla paremaks eraldumiseks köögilaual käega rullida. Kui vajad ainult väikest kogust mahla, vajuta sidruni ühte otsa kahvliga auk, pigista veidi mahla välja, sulge auk teibiga ja säilita sidrunit külmikus.