Tomati-mozzarellasalat 

Kuuele

1 kg erinevaid tomateid (kindlasti ka eri värvi kirsstomateid)

1 punane sibul

1 küüslauguküüs

20 basiilikulehte

2 sl valge veini äädikat

5 sl väärisoliiviõli

meresoola ja musta pipart

Roheline salat:

erinevaid lehtsalateid (punast lollo rossot, rohelist lehtsalatit, rukolat)

1 sl valge veini äädikat

2 + 1 sl külmpressoliiviõli

2 pakki (à 125 g) mozzarellakirsse

50 g kivideta Kalamata oliive

Rösti viilutatud oliive ahjus 100 kraadi juures 1 tund.

Lõika tomatid sektoriteks, kirsstomatid poolita, tõsta suurde kaussi. Maitsesta soola-pipraga. Koori ja viiluta õhukeselt sibul, sega hakitud küüslaugu, basiiliku, õli ning veiniäädikaga. Sega kõik tomatitega kokku ja lase 10 minutit seista.

Rebi rohelised ja punased salatilehed väiksemaks, sega kausis. Maitsesta soola-pipraga ja sega vahetult enne serveerimist õli ja äädikaga.

Jaga maitsestatud lehtsalat taldrikutele. Tõsta suure lusikaga tomatisalat lehtedele. Poolita mozzarellapallid ja jaga taldrikutele. Puista neile oliivirattad ja nirista üle oliiviõliga. Jahvata peale musta pipart ja naudi. Kaunistuseks veel mõned värsked basiilikulehed.

Teisi maitsvaid retsepte tomatist loe augustikuu Eesti Naisest.