LIA VIRKUS SOOVITAB: kaks eriliselt head mustikamoosi retsepti!
Mustikamoos sidruni ja kardemoniga
300 ml
500 g mustikaid
1 sidruni mahl
1 tl purustatud kardemoni
300 g moosisuhkrut
Pressi sidrunist mahl välja ja tõsta koos mustikatega potti. Keeda 5 minutit. Lisa moosisuhkur ja kardemon ning keeda veel 10 minutit.
Eemalda vaht. Tõsta moos eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.
Taevalik mustika-banaanimoos
450 ml
1 suur banaan (umbes 200 g)
200 g metsamustikaid
200 g suhkrut, valget või pruuni roosuhkrut
poole keskmise sidruni mahl
Puhasta mustikad ja suru potis suurem osa kahvliga kergelt katki. Koori ja viiluta banaan ning suru viilud potis kahvliga läbi.
Lisa ka suhkur pigista peale sidrunimahl ja keeda tasasel tulel 10‒12 minutit, sega aeg-ajalt. Kui moos muutub paksemaks, on moos valmis. Korja pealt vaht ja pane eelkuumutatud purki.