Vastab ILUABI OÜ jumestaja Maarja Järvsoo:
Veel mõningad aastad tagasi ei tekkinud naistel sellist muret, sest kosmeetikatööstused ei olnud veel tootmisesse paisanud nii palju erinevaid kreeme kui neid on seal täna. Kuid püüame kuskilt alustada, et orienteerumine selles segaduses oleks lihtsam.

Kas ja millal öö- või päevakreem?
Täna on meil võimalus valida ka kaks ühes toode ehk 24-tunni kreem,  mida võib kasutada nii päeva- kui öökreemina. Mina isiklikult kaks ühes tooteid eriti ei armasta. Näitena võib vaadata kaks ühes šampoon-palsameid. Nende kasutamisel tunnen ma väga hästi, kui suur on vahe kasutades neid tooteid eraldi või koos ühest pudelist.

Segadusse võib naisi ajada ka näiteks looduskosmeetika Dr. Hauschka sarja filosoofia, mis väidab, et öökreemi ei tohi kasutada, sest öösel toimub naha puhastusprotsess ning väljuvad igasugu kahjulikud ained. Nägu tuleks lihtsalt puhastada ja seejärel näovett kasutada.

Enamasti väidetakse siiski vastupidist. Öökreemis olevatest toitainetest on kõige rohkem kasu just öösel, mil toimub rakkude jagunemine, nahk uueneb ja organism puhkab. Öösel on naha võime omastada kreemist väärtuslikke toitained suurem – on ju ka kehatemperatuur kõrgem kui päeval ja nahk seeläbi hooldusele vastuvõtlikum. Öökreemi eesmärk ongi aidata kaasa rakkude uuenemisele, nahka tugevdada ja taastada. Osa öökreeme imendub kohe nahka, teised sisaldavad mikrokapsleid, mis tekitavad nahale kiletaolise kaitsekihi, see takistab toimeainete aurustumist nahast ning pikendab nende toimet.  Öötooted erinevad päevakosmeetikast peamiselt just oma tugevama toime poolest, sisaldades rohkem lipiide (rasvu), aktiivained ja vitamiine. Kõige paremaks öökreemiks on kreem, mis lisaks rasvhapetele sisaldab piisavalt ka antioksüdante – A-, B-, C- ja E-vitamiini, mis stimuleerivad nahas kollageeni tootmist ja võitlevad kahjulike vabade radikaalidega.
Öökreemi on soovitav hakata kasutama samal ajal, kui alustatakse meikimist. Kuid eriti oluliseks muutub kvaliteetne öökreem pärast 40. eluaastat, mil klimakteeriumiga kaasnevad tõsised hormonaalsed muutused peegelduvad ka nahal, muutes selle kuivemaks, õhemaks ja vähem elastseks.

Naha tüübile sobiva kreemi valimine päris keeruline ettevõtmine.
Öökreemideks tuleb valida tooted, mis nahka maksimaalselt hooldavad – vastavalt vajadusele kas niisutavad, toidavad, varustavad vitamiinidega, pinguldavad või uuendavad. Päevakreem valitakse eelkõige nahatüübi, vanuse ja aastaaja järgi. Päevakreem on tavaliselt kergem ja keskkonnamõjude (konditsioneeritud õhk, pakane, päikesekiirgus, heitgaasid jne) eest kaitsev, sobib hästi meigi aluskreemiks, on tihti matistav ja UV-filtritega, vahest ka tooniv. Päevakreemid säilitavad ja kaitsevad nahka.

Kokkuvõtvalt võib väita, et kandes ööseks nahale päevakreemi, kannad sa nahale mittevajalikke kemikaale.  Näiteks päikesekaitse mõjub öösel liigsena ja kurnab nahka.

Mõned nõuanded:
• Kanna kreem vaid puhtale nahale!
• Kindlasti ei tohi näppudega kreemi otse purgist võtta, sest nii lüheneb oluliselt toote säilivusaeg. Abiks võib kasutada väikest spaatlit või vatitikke.
• Tihkema koostisega kreeme võib peopesade vahel enne näole kandmist soojendada ning seejärel patsutavate liigutustega näole ja kaelale kanda.
• Öökreemiga võid koonerdada! Just herneterasuurune kogus öökreemi on täiesti piisav naha korralikuks toitmiseks.
• Olenevalt aastaajast ja naha olukorrast, võib öökreeme kasutada perioodidena, tehes aeg-ajalt pause.
• Külmemal aastaajal, kui nahk on kuivem ja õhukesem, soovitan valida endale kindlasti spetsiaalse talvekreemi, mis kaitseb tuule ja külmakahjustuste eest.