Tomati sisaldab rikkalikult aineid, mis aitavad vältida ootamatuid näljapuhanguid. Lisaks on tomatid ka ääretult lihtne ja suhteliselt odav toit.

Tomati head omadused tulid välja ühe uuringu käigus, kus tavalisele võileivale lisati ka kasulikke köögivilju.

Normaalses kaalus naistele vanuses 18 kuni 35 aastat pakuti määrdejuustuga tavalist leiba ning leiba, millele oli lisatud tomateid või porgandeid. Kuigi eeldati, et porgandit sisaldav leib peaks tänu lisakiudainetele kõhtu paremini täitma, osutus kõige toitvamaks hoopis tomatileib.

Readingi ülikooli teadlase Julie Lovegrove'i sõnul oli tegu küll väikese uuringuga, kuid tulemused on siiski olulised. Edasiste uuringute käigus on kavas keskenduda sellele, kuidas tomatite söömine täpsemalt söögiisu reguleerivaid hormoone mõjutab.

Teadlased oletavad, et söögiisu pärssijaks võib olla tomatis sisalduv lükopeen, mis annab tomatile ka ilusa punase värvuse.

Varasemad uuringud on näidanud, et tomatid on head ka südamele ning et ketšup ja tomatimahl aitavad vähendada vere kolesteroolitaset.