Mai lõpupäevil sõitsin neljaks nädalaks Norra ühele väikesaarele, tuulte ja muutliku ilma meelevalda (kel huvi, miks ja kuidas, lugege lähemalt augusti Eesti Naisest). Kuna oli ette teada, et nuti- ja netivõimalusi napib, pakkisin iluarsenali asemel kohvrisse raamatuid. Ja valesti tegin. Olgugi, et meediast äralõigatus oli täielik, jäid raamatud kapinurgale tolmuma, oma harjumuspäraste ilurutiinide puudumine ent andis kohe valusalt tunda...

 Võiks arvata, et ilutoimetaja teab oma pale eest paremini hoolt kanda, kuid võta näpust! Esiteks olin seljakotiruumi kokku hoidmiseks maha jätnud nii silmakreemi, näoseerumi kui öövõide. Esimeseta oleks veel hakkama saanud, kuid asjaolu, et päevakreem oli kortsuvastane ja mitte niivõrd niisutav, tekitas esimese nädala lõpuks näol tunde nagu oleks tegu nõuka-aegse koolivihiku kuivatuspaberiga. Oma lollusest määrisin päevakreemi palele ka ööseks... ja ärkasin hommikuti kiskuva, jumetu... ja ma ei väsi kordamast: paberkuiva nahaga. Kui lisada siia neli nädalat kestnud välitöö mere ääres (4–6 tundi päevas, lõõskava tuule ning poole tunni kaupa vahelduda võiva sooja ja külma käes), saamegi tulemuseks kuiva, ketendava, punetava ja stressis näonaha.

Olin alati arvanud, et minul juba pigmendilaike ei teki... Kuna mägede ja fjordide vahel anti päikest tõesti vaid tundide kaupa, tundus see haruldusena, mida oleks päikesekaitsekreemiga blokeerida. Ja palun väga! Norrast naastes ilutses mu põsel ebakorrapärane pruun laiguke, mis kuidagi heale jumele või tervislikule päevitusele ei viidanud...

 Seega, lugesin päevi, mil koduse kreemiriiuli manu pääsen...

Tagasi kodus, vaatasin oma iluarsenali pilguga, mis võiks olla januse näonaha kiirabi. Ja ütlen nüüd täie kindlusega, et need kolm toodet päästsid sõna otseses mõttes mu pale ja suve:

1.  La Biosthetique Methode Regenerante õlieliksiir Elixir Vitalité. Mõni tilk päevakreemi alla sõna otseses mõttes elustas naha ning mähkis pale elujõudu taastavasse kookonisse.

2.  Clinique seerum Even Better Clinical Dark Spot Corrector & Optimizer. Kahekambrilisse pudelikesse peidetud imevõie helendas nahatooni, vähendas tumedaid laike ning pehmendas palet.

3.  Mádara SOS (justnimelt janusele ja stresss nahale mõeldud!) tootesarja sügavniisutav päevakreem kosutas vedelikuvaeguse käes kannatavat palet. Põhjamaisest pojengist pärinevad antioksüdandid, linaseemned ning hüaluroonhape andsid kiiret leevendust!

Jaga
Kommentaarid