Mida sellel suvel kindlasti teha plaanid?
Plaanin veeta võimalikult palju aega kaunis Eestimaa looduses. Meie suvised metsad oma magusate marjadega on kindlasti ühed apetiitsemad paigad minu jaoks üldse - juba olen käinud nii mustikal kui ka korjanud metsmaasikaid. Mulle meeldib metsas käia perega või täitsa üksi - ja metsas ei ole sa tegelikult ju kunagi üksi! Just paar päeva tagasi käisin omaette Tallinna lähistel marjul ja samas filmisin armsaid sõbrakesi mesimumme ja põrnikaid. Minu jaoks on sedasorti meditatiivne tegevus eluliselt oluline!

 Ja suureks lemmikuks on mul mõistagi rannad - eriti need vaiksed looduskaunid liivarannad, kus rahvast napib ja vaikust mõne jaoks lausa üleliia on. Ma olen ses suhtes väga õnnistatud hing, et meie perel on suvila just seesuguses vaikses paigas, kus peakohal lendavad vaid merikotkad, kala suus ning metsaveere kepsutavad metskitseklannid. Seesugune keskkond on midagi just minu hingele. Lisaks osalen kindlasti nii mõnelgi rahvaspordivõistlusel! Minu kireks on sellised hooajalised spordialad nagu maastikurattasõit ja rulluisutamine!

Kuhu minna ja mida teha soovitaksid Eesti Naise lugejatele?
Soovitan austatud Eesti Naise lugejal kindlasti veetagi võimalikult palju aega õues, vabas looduses ja võimaluse korral omas aias lille- või maasikapeenras elu nautides. Pikal sügis-talvel on meil kõigil võimalus kontorites-koolides ja muudes tubastes olemistes aega veeta. Kasutagem suvekuid targasti, et juba oktoobris puhkust igatsema ei hakkaks. Soovitan külastada mõnda mõnusat vabaõhukontserti vastavalt maitsele ja samuti meie vahvaid teatrietendusi, mis suures osas suvel õue kolivad. Ja puhake - nii palju, kui vähegi võimalust on! Eestlane on teadagi ülitöökas rahvas, kuid selleks, et olla jätkusuutlik, tuleb ikkagi enda keha ja vaimu eest hoolt kanda!

Suvi ei ole suvi, kui sellest puudub: aeg iseendale, aeg looduses mõtisklemisele. Aeg päikesepaistele, vees sulistamisele, marjulkäimisele, tervisespordile ja kindlasti aeg oma armsale perele!

Jaga
Kommentaarid