Mango on puuvili, mille kodumaaks India, kus kutsutakse teda armastuse viljaks ja puuviljade kuningaks.  Suuremateks kasvatajateks on veel Hiina, Tai, Indoneesia ja Pakistan. Tänapäeval tuntakse rohkem kui 1 000 sorti mangosid, mis erinevad üksteisest nii maitse, suuruse kui ka välise värvuse poolest.

Vili on ovaalne, sileda ja õhukese koorega. Viljaliha aga aromaatne, mahlane, lihakas, kiudaineterikas ja kollast värvi. Vilja keskmes paikneb suur ja tugev kivi. Maitse varieerub magusast poolhapuni või poolhapust hapuni välja.

- Toiteelementidest on mangos kaltsiumit, fosforit, rauda, tsinki, magneesiumit, naatriumit, vaske, mangaani, kaaliumit ja seleeni. Lisaks sahharoosi, pektiine, orgaanilisi happeid, väga palju aminohappeid, omega–3 ja omega- 6 rasvhappeid.

- Mangot on soovitatav süüa skorbuudi, suu limaskestapõletiku, igeme- ja põskkoopapõletiku puhul.

- Aitab rabedate küünte ja hõredate juuste puhul. Akne korral soovitatakse teha mango viljalihast maske, mida hoitakse näol 10 -15 minutit, seejärel loputatakse leige veega. Abi on ka mangotükikesega ummistunud pooride hõõrumisest.

- Tugev diureetikum ja Hiina meditsiini kohaselt ennetab neerukivide teket.

- Abiks rasedusaegsete iiveldushoogude puhul, suure raua ja kaltsiumi sisalduse pärast soovitatakse nii rasedatele kui ka menopausieas olevatele naistele.

- Mangol on tugev organismi jahutav toime. Kui päikese käes hakkab kuum ja paha, siis soovitatakse purustatud mangole lisada veidi vett ja midagi magusat - selline jook parandab kiiresti enesetunnet.

- Soodustab seedimist, aitab hemorroidide ja kaalulangetamise puhul, omab lahtistavat toimet.

-  Langetab kolesteroolitaset veres ja tugevdab immuunsussüsteemi.

- Mõjub hästi nägemisele, aitab “kanapimeduse” ja kuiva silma sündroomi puhul.

- Suurendab seksiisu.

- 100 grammi mangot annab 67 kcal ja selles on 83,46 grammi vett, valke 0,5 grammi, rasvu 0,3 grammi ja süsivesikuid 11,5 grammi. Mangos on esindatud kõik elutähtsad vitamiinid: A-, C-, D-, E-, K-vitamiinid, lisaks B1-, B2-, B3-,B4-, B5- ja B6-vitamiinid.