„Üha laiemalt levib mõistmine, et kõik, mida me ette võtame, mõjutab elukeskkonda. Küsime järjest kõvema häälega, kuidas on toodetud meie toit, riided ja tarbeesemed. Räägime vastutustundlikust ettevõtlusest ja tahame, et saaksime valida nii toodetud kaupu ja  riideid. Muidugi ei ole enam võimalik minna tagasi esiemade aega, aga õnneks leidub muutuvas maailmas muutumatuid väärtusi - ausus, läbipaistvus, vastutustundlikkus. Me saame ja peame neid väärtusi hoidma.“

Seega on Eesti, Soome ja Jaapani autorite valgustatud torsodele paigutatud kleidid inspireerivad nii südametunnistusega mõtlemise kui ka puht õmblustöö seisukohalt. Miks mitte päevitamisest vabadel puhkusepäevadel otsida välja kunagi kõrvale pandud riidejäägid? Või ema ja vanaema poolt tallele pandud kott padjakotipitside ja paeltega (neid osteti omal ajal ikka kümnete meetrite kaupa!) millegi originaalse kombineerimiseks. Praegune lihtne lõige ja pikkuste-laiuste vaba vahekord on kui loodud, et tasapinnal huvitavaid kompositsioone luua.

Täielikult läbipaistval näitusel tutvustab iga eksponendi loomingut joonis materjali ja mudeli saamisloo kirjeldusega. Taaskasutusprotsessis osalevad ka Viljo Naaritsa disainitud valgustid, millest valmivad edaspidi lambid. 

Näitus, mida toetab  Kunstnike Liit, Kultuurkapital ja Kesklinna valitsus, jääb avatuks 7. juulini.