- C- vitamiini on petersellis peaaegu 4 korda rohkem kui sidrunis, karotiini  rohkuselt ei jää see alla porgandile. 50 grammi  peterselli annab ööpäevas vajamineva C- vitamiini koguse, 25 grammist piisab, et saada vajalik karotiini hulk.
- Petersell on heaks B-rühma vitamiinide ja provitamiin A allikaks, sisaldades veel kaaliumit, magneesiumit ja rauda.
- Peterselli taimest on söödavad nii juur, vars, lehed kui ka seemned. Seemnetes on palju eeterlikke õlisid, lehtedes vähem.
-  Seda aromaatset maitserohelist tasuks kasutada kaaluprobleemide puhul, kuna petersell reguleerib ainevahetust.
- Petersell leevendab põletikulisi protsesse, haavandtõbe ja allergiat. Kergendab
  südamehaigusi, reumat ja podagrat.
-Aitab kaasa vere hüübimisele ja reguleerib vere suhkrutaset.
- Petersellil on kuse- ja sapieritust ergutav toime. Laste öised voodimärgamised kaovad, kui anda neile peterselliteed.
-  Veel üks suurepärane  toime – valgendab hambaid ja tugevdab igemeid.

Petersellipreparaadid on vastunäidustatud vaid rasedatele ja neerukoe kahjustuse korral, sest eeterlikud õlid omavad ärritavat toimet.

Väärtuslikku peterselli annab säilitada kuivatatult, külmutatult ja soolatult. Maitseroheline säilitab oma omadused ka kuumtöötlemisel, kusjuures maitseomadused vaid tugevnevad.