Ekspositsioon on rännanud terves maailmas, Hiinas ja Jaapanis, Euroopas ja Venemaal ja on väljas nö publiku tungival nõudmisel. Kordumatud üksikmudelid, enneolematud autoritehnikad, multikultist hoiduv järjepidevus seda ju eeldavad. Sissepääs näitusele otse Raekoja platsilt iidsest trepikojast annab võimaluse tutvuda ka keskaegse hoonega.

Väljapaneku kuraator Anu Hint on öelnud: "Huvitav oleks seda näitust vaadata 100 aasta pärast, näha, mis on meie rahvakunsti pärandist alles, mida uuenenud maailm lisanud ja täiendanud." Huvitav oleks ka teada, mida ütleksid pareguse näituse kohta meie esiemad, kes elasid 100 aastat tagasi... Rahvuslikku ainet saab tänapäeval käsitleda ülima fantaasialennuga, kuid siiski pieteeditundega põhiolemust, ehedaid kangaid ja tehnikaid säilitades.

 Näitusel on oma tööd välja pannud Astra Mõistlik, Diana Denissova, Hilja Tüür, Ingrid Pajo, Juta Piirlaid, Heli Kiverik, Külli Kerttu Siplane, Katre Arula, Liisi Riid, Liis Plato, Mari Aakre, Merle Lõhmus, Monika Kisand, Piret Puppart, Riina Tomberg, Sille Sarapuu, Triinu Pungits, Anu Hint. Ehted tegi Anna- Helena Saarso. Fotode autorid on  Anu Hint ja  Mari-Ann Vellerand.

Oma õla on alla pannud Eesti Kunstnike Liit, Eesti Kultuurkapital ja Hopneri maja.