20+ Puhasta ja koori
Paarikümneaastase naise iluarsenali peaksid kuuluma korralik näopuhastaja ja niisutav kreem. Ebapuhtust ja nahaummistusi saab vältida regulaarse koorimise ja hooldava peitepulgaga. On iseäranis oluline valida just oma nahatüübile sobivad hooldustooted, kuna valed koostisained väsitavad ja vanandavad nahka. Segatüüpi ja rasune nahk naudib värskeid geel- ja emulsioonkoostisi. Rammusamad tooted hellitavad ja pehmendavad kuiva nahka.

 30+ Niisuta ja kaitse
Kolmekümnendates eluaastates ei piisa enam pelgalt niisutavast päevakreemist, kuna esimesed kortsukesed on juba näha ja nahatoon hakkab tasahaaval tuhmimaks muutuma. Kui näonahk näib stressi või napi ööune tõttu kurnatud, tasuks ette võtta tõhus seerumikuur. Nahakuivuse vastu aitab võidelda vähemalt kord nädalas tehtav süvaniisutav mask. On viimane aeg võtta regulaarsesse kasutusse silmaümbrus- ja öökreem ning leida endale kindel kosmeetik.

40+ Pingulda ja kirgasta
Neljakümneaastane naine märkab kortse ka mujal kui silmade ümbruses. Lõuajoongi kipub salakavalalt allapoole vajuma. Kuna vanuse suurenedes hakkab kollageeni ja elastiini (naha struktuurvalgud, mis mängivad naha pingsuses ja elastsuses suurt rolli) hulk vähenema, vajab nahk oma igapäevasteks toiminguteks n-ö elustavat süsti. On aeg siirduda tõhusamate nahahooldustoodete juurde ning võtta päeva- ja öökreemile lisaks kasutusele nahka pinguldavad seerumid. Kortsukesi võib märkamatuks siluda joonekesi hajutavate kreemidega. Päevakreem peaks tingimata sisaldama päikesekaitsefiltrit!

 50+ Paranda ja elusta
Viiekümnendates eluaastates muutub nahk õhemaks ja kuivus võib kiusata senisest enam. Kortsud süvenevad ja nähtavaks saavad varasema liigse päikesevõtu märgid. Hormonaalsete muutuste tõttu võivad näole ja dekolteele ilmuda pigmendilaigud (rahvasuus ka maksalaigud). Ainevahetuse ja rakutöö aeglustudes vajab nahk uuendavaid ja toitvaid ilutooteid. Võta kasutusse kaela- ja dekolteekreem ning toidulisandid, mis sisaldaksid kaaliumi ja seleeni vananemislaikude ennetamiseks.

 60+ Toida ja rahusta
60aastase naise nahk vajab toitvaid ja kaitsvaid hooldustooteid, kuna nahaalune loomulik rasvkude väheneb. Seni kaitses viimane nahka liigse niiskuskao eest, nüüd aga muutub nahk üha kuivemaks ja kasvab nahapõletike oht. Kollageeni ja elastiini tootmine nahas väheneb veelgi. Nahk ei paista enam elastne ega pingul nagu nooremana. Eelistada tasuks nahka toitvaid, niisutavaid ja rahustavaid tooteid, nagu õlid, aga ka kollageeni ja elastiini sünteesi aktiveerivad tooted.