Üllatusega taimetoidud: Imeline ja lihtne Lia Virkuse retsept täna õhtuks
Just nüüd on hea süüa taimseid roogi, et aidata kehal puhtamaks ja kergemaks saada. Kui peres keegi päris lihata toime ei tule, küpseta-prae lisaks ka tükike liha või kala. Ja ära unusta kaunvilju, mis on täis vitamiine, mineraalaineid, antioksüdante ja kiudaineid. Täidavad hästi kõhtu ning maitsevad imehead.
Kikerhernekarri maapähklivõi ja laimiga
Neljale
Kikerhernekarri on üks indiapärane maitsev hautis karrist ja kookosest. Kui kasutad kuivatatud kikerherneid, pane need juba eelmisel õhtul likku. Kellele meeldib banaan, võiks sedagi lisada.
3 dl kuivatatud kikerherneid (võib ka 2 purki konserveerituid)
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
2 tl karrit
oliiviõli praadimiseks
4 dl kookospiima
400 g purustatud tomateid
0,5 dl maapähklivõid
2 banaani (võib ära jätta)
1 sl Jaapani sojakastet
Serveerimiseks:
riisi neljale
värsket koriandrit
1–2 dl hakitud maapähkleid (võib ära jätta)
1 laim
Pane kikerherned 6 tunniks või kogu ööks vette likku, nõruta, loputa ja keeda pehmeks.
Keeda ka riis vastavalt pakendil olevale juhendile. Haki sibul ja küüslauk, kuumuta malmpaja põhjas õlis koos karriga läbi. Lisa kookospiim, purustatud tomatid, kikerherned ja maapähklivõi ning kuumuta keemiseni. Lase mõned minutid ilma kaaneta podiseda. Viiluta soovi korral banaanid, lisa potti ja maitsesta sojakastmega.
Serveeri värske hakitud koriandri, hakitud maapähklite ja laimisektoritega.
Teisi üllatusega taimseid retsepte loe aprillikuu Eesti Naisest!