Kikerhernekarri maapähklivõi ja laimiga
Neljale

Kikerhernekarri on üks indiapärane maitsev hautis karrist ja kookosest. Kui kasutad kuivatatud kikerherneid, pane need juba eelmisel õhtul likku. Kellele meeldib banaan, võiks sedagi lisada.

3 dl kuivatatud kikerherneid (võib ka 2 purki konserveerituid)

1 punane sibul

2 küüslauguküünt

2 tl karrit

oliiviõli praadimiseks

4 dl kookospiima

400 g purustatud tomateid

0,5 dl maapähklivõid

2 banaani (võib ära jätta)

1 sl Jaapani sojakastet

Serveerimiseks:
riisi neljale

värsket koriandrit

1–2 dl hakitud maapähkleid (võib ära jätta)

1 laim

Pane kikerherned 6 tunniks või kogu ööks vette likku, nõruta, loputa ja keeda pehmeks.

Keeda ka riis vastavalt pakendil olevale juhendile. Haki sibul ja küüslauk, kuumuta malmpaja põhjas õlis koos karriga läbi. Lisa kookospiim, purustatud tomatid, kikerherned ja maapähklivõi ning kuumuta keemiseni. Lase mõned minutid ilma kaaneta podiseda. Viiluta soovi korral banaanid, lisa potti ja maitsesta sojakastmega.

Serveeri värske hakitud koriandri, hakitud maapähklite ja laimisektoritega.

Teisi üllatusega taimseid retsepte loe aprillikuu Eesti Naisest!