Lõhe
See on üks parimaid “ilutoite”. Lõhe sisaldab rohkelt omega-3 rasvhapped, B-12 vitamiini ning rauda, samuti peetakse seda kõrge kvaliteediga proteiini allikaks.

Omega-3 rasvhapped hoiavad sinu peanaha tervena. Kui sa oled taimetoitlane, kuid tahaksid siiski tarbida toitu, mis on hea sinu juuste kasvule, siis võiksid oma toidule lisada 1-2 teelusikatäit jahvatatud linaseemneid, et saada omega 3 rasvu taimsest allikast.

Tumerohelised aedviljad
Lisa oma menüüsse spinatit, lehtpeeti ning brokkolit.  Neid toitaineid kasutab organism seebumi tootmiseks, mis on rasvane aine, mida toodavad karvanääpsud  ning mida peetakse juuksekarva loomulikuks palsamiks.

Oad
Ükskõik kui veider see ka ei tunduks, siis kaunviljad  nagu aedoad ja läätsed on samuti head juuste kasvu soodustajad ning peaksid olema olulisel kohal sinu toitumises, eriti kui pead dieeti. Need sisaldavad rikkalikult proteiini ning samuti panevad su juuksed kiiremini kasvama. Lisaks varustavad su organismi vajaliku raua, tsingi ja biotiiniga.

Soovituslik on tarbida kolm või rohkem tassitäit ube või läätsesid iga nädal, et  hoida juuksed pikkade, tugevate ning tervetena.

Pähklid
Selleks, et juuksed paremini kasvaksid, peaksid sööma pähkleid. Brasiilia pähkleid tuntakse nende kõrge seleeniumi sisalduse tõttu, mis hoiavad sinu peanaha tervena. Kreeka pähklid sisaldavad ohtralt omega-3 rasvhappeid ning alfa-linoleenhappeid.

Pähklid sisaldavad ka palju tsinki ning seega on india pähklid, mandlid ning pekaani pähklid vajalikud toidud sinu juuste tervise heaks. Tsingi puuduse korral võivad  hakata juukseid langema, seega peaksid pähklid olema sinu igapäevases menüüs.

Linnuliha
Kanadel ja kalkunitel ei pruugi olla karvu, kuid nende lihas sisalduv proteiin on oluline sinu juuste tervise heaks. Juhul, kui sul on proteiini puudus, muutuvad su juuksed õrnaks ning kergesti murduvaks ning proteiini puudus võib vähendada juuksevärvi püsimist.

Linnuliha sisaldab samuti palju kergesti omandatavat rauda, seega su keha saab seda väga kergesti ära kasutada ning seetõttu on see üks olulisemaid toite, kui soovid oma juuste eest head hoolt kanda ning juukseid kiiremini kasvama panna.


Allikas: www.kaaluabi.ee